Upozorenje vozačima: Jutros pretežno mokar ili vlažan kolovoz

HomeVijestiBiH

Upozorenje vozačima: Jutros pretežno mokar ili vlažan kolovoz

Info za vozače: Gdje će danas biti gužve

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine.Magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost, a izdvajamo šire područje: Livna, Bugojna, Travnika i Jablanice te dijelove Sarajevskog kantona.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog radova na deminiranju terena na magistralnom putu Srebrenik-Orašje u mjestu Cerik, u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke.  Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo). Putnička vozila mogu koristiti i privremeno izgrađenu makadamsku obilaznicu  u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Konjic, M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Zbog radova na području Crne Gore u Plužinama obavještavamo sve vozače koji se imaju namjeru kretati ovim putem, da će i danas (03.12.) od 11 do 13 sati i od 14 do 16 sati biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine.

Magistralni putevi

M-1.8
Srebrenik-Orašje (u mjestu Cerik)-zbog izvođenja radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 16 sati, dolazi  do polusatnih obustava saobraćaja.
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6
Grude-Vitina, zbog radova na izgradnji vodovoda Grabovo vrelo saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6.1
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine. Posušje (raskršće M-6.1 i R-420) u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta. Široki Brijeg-Mostar, zbog radova na rekonstrukciji raskršća u Širokom Brijegu, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-14.1
Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu Šikare u vremenu od 08:00 do 16 sati, dolazi  do polusatnih obustava saobraćaja.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Karanovac-Crna Rijeka (u mjestu Bočac) zbog radova na izgradnji obilaznice saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na na miniranju kod HE Bočac 2 saobraćaj se obustavlja od 11 do 11:30 sati i od 13:30 do 14 sati.
M-17
Jablanica-Konjic (Ostrožac) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Stup-Rajlovac, zbog izvođenja radova na izgradnji mosta obustavljen je saobraćaj na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke.  Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica) ili Mostara (Vlakovo). Putnička vozila mogu koristiti i privremeno izgrađenu obilaznicu (makadam) u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-18
Kladanj-Živinice, zbog radova na mostu u mjestu Gojsalići, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Olovo-Srednje – zbog izvođenja radova na mostu preko rijeke Bioštice u Olovu saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

Kanton Sarajevo

Zbog radova na deminiranju svakog radnog dana od 09 do 15:50 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja u ulici Vasilja Grđića.

Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama:Envera Šehovića, Faletići, Kotromanića i Braće Mulić.

Radiosarajevo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0