instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Uspješna priča Mersihe Gazibare

Uspješna priča Mersihe Gazibare

Danas vam predstavljamo Mersihu Gazibaru iz Sanskog Mosta. Mersiha je završila akademiju Božanić. Nakon završene akademije, krenula je raditi na raznim projektima. U nastavku teksta pročitajte savjete koje smo vam pripremili. 

Za početak nam se predstavite?

Ja sam Mersiha Gazibara. Rođena u Sanskom Mostu, tu živim i radim. Završila sam prestižnu Akademiju Božanić iz Beograda sa sjedištem u Sarajevu davne 2008. godine. Tu počinje moja priča… Radila sam na raznim projektima, počevši od televizijskih pa sve do običnih korektivnih radova.

Vi ste profesionalni šminker, recite nam kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Svaki radni dan je različit, u ovom poslu nema statičnosti. To je nešto što me čini sretnom i motivisanom, uvijek su neki novi izazovi ispred mene i naravno tu se rađaju nove inspiracije, a kod artista toga nikada dosta.

Šta je ono što biste izdvojili kao „najvažnije“ prilikom nanošenja makeup-a?

Najvažnija je “higijena” za početak od strane šminkera i klijentice.  A sada pojam nanošenja može se tumačit šire. Bitno je znati procijeniti šta kojoj klijentici odgovora korektivno i karakterno. U svijetu šminke ne možemo sve pratit slijepo, nego šta ta osoba ispred vas može iznijet. Psihologija vam mora bit jača strana u ovom poslu!

Koje sve usluge nudite?

Šminkanje je na prvom mjestu! Stekla sam prije 8 godina zvanje lashextensions tehničara, to sam dodala kao još jednu djelatnost i frizer za svečane frizure.

Što se tiče zimskih boja, koje su to nijanse koje najviše preferiraju vaše klijentice?

Zbog mog dugogodišnjeg iskustva kijentice se obično prepuste da radim po svom iskustvu. Obično to bude neka blaža šminka sa blagim zemljanim tonovima na očima. Bez puno koturisanja lica, ne pretjerano naglašenim obrvama, jer to zaista kvari sav dojam šminke. Na obraze neke svježe nijanse da se stekne dojam svježine. Hladni dani su po malo sumorni dani, tako da napravimo na licu kontra efekat. I svakako zaobiđem mat ruževe, kada su hladni dani obično su usne ispucale, pa preporučujem kremaste ruževe u hladnom preiodu.

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce?

Slijedite svoje snove, ma koliko vam se činili daleko. Čovjek bez snova nikada neće osjetiti ljepotu svog truda. Ali, uvijek ostanite prizemni i sabrani sa jednom istinom: uvijek ima boljih od vas, čim god da se bavite! Zato osmijeh na lice, skromno i sredinom, učite i gradite. Pretjerana ambicija ubija snove.

izvor beautiful.ba

KOMENTARI