instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

V. Memorijalni turnir Emin Beširević – Ilijaz Ilko Kuželj

V. Memorijalni turnir Emin Beširević – Ilijaz Ilko Kuželj

Ovaj sportski događaj se organizira povodom velike tragedije kada je dvanaestogodišnji dječak Emin Beširević smrtno stradao na pomoćnom terenu sanskog Gradskog stadiona, te u znak sjećanja na jednog od najboljih nogometaša ONK Sloboda iz Mahale, Ilijaza Kuželja, koji je poginuo u oružanim borbama 1992. godine braneći svoj grad.

Iz Nogometnog kluba „Podgrmeč“ su uputili poziv ljubiteljima nogometa, a posebno djeci i omladini, da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj.

Emin Beširević bio je omiljen u razredu i među kolegama s kojima se družio. Mališan je bio izuzetno nadaren za nogomet i stručnjaci koji su radili s njim predviđali su mu svjetlu sportsku budućnost. Njegovi vršnjaci iz pionirske selekcije Podgrmeča, gdje je mali Bešir trenirao i uspješno nastupao, naglašavaju da je nogomet volio više od svega. Obožavao je Mesija, koji mu je bio sportski uzor.

Ruka sudbine i tragični događaj oduzeli su nam Emina, ali će sjećanje na jednog dječaka i njegove sportske snove zauvijek ostati zapisani u sportskoj istoriji Sanskog Mosta.

KOMENTARI