instant fap
Naslovnicainmedia danas

Vanredna sjednica: Hoće li većina nastaviti “silovati” propise

Vanredna sjednica: Hoće li većina nastaviti “silovati” propise

Za danas 22.02.2022. godine sazvana je hitna II vanredna sjednica Općinskog vijeća općine Sanski Most sa dvije tačke dnevnog reda u sklopu kojih će vijećnici raspravljati o Zahtjevu općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića za preispitivanje zakonitosti Odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju standarda i kriterija za konačno imenovanje na pozicije u regulirane organe. 

Pored ovog zahtjeva, raspravljat će se i o preispitivanju zakonitosti Rješenja za imenovanje vršioca dužnosti direktora JU “Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu” Sanski Most. 

Iz zahtjeva općinskog načelnika koje objavljujemo u cjelini, jasno je da je nova parlamentarna većina u Općinskom vijeću koju čine NES, SDP, NiP i vijećnica Nađa Nukić donijela nezakonite odluke o utvrđivanju kriterija za određena politička imenovanja, kako bi omogućili da se na odgovorne pozicije dovedu kadrovi stranaka koji ne ispunjavaju zakonom predviđene uslove. 

Sjednica koja je zakazana za 17:00 sati pokazat će ponovo da li većina nastavlja flagrantno kršenje zakona i silovanje propisa, koji će nakon što ovi slučajevi dobiju svoje sudske epiloge, proizvesti krivičnu odgovornost pojedinaca, ali i materijalnu štetu za općinu i sve njene građane. 

KOMENTARI