instant fap

Vatreni vikend u gradu na rijeci Sani

Vatreni vikend u gradu na rijeci Sani

U organizaciji Auto moto kluba70 iz Sanskog Mosta proteklog vikenda održano je državno takmičenje u ocjenskoj vožnji spretnosti „Vožnja spretnosti SANA 2013“ koje se boduje za državno prvenstvo u automobilizmu BiH. Riječ je o zvaničnom takmičenju koje je uvršteno u kalendar SAMS-a  (Sportskog Auto moto saveza BiH),  te se boduje za ukupan poredak u nacionalnom prvenstvu.  Auto moto klub 70  je već treću godinu uzastopno uspješan domaćin ovog takmičenja koje je kao i protekle godine održano na lokalitetu benzinske pumpe „Prodist“ uz magistralni put M-15. Trka se sastojala iz dva dijela, a u sklopu takmičenja nastupilo je  tridesetak učesnika iz automobilističkih klubova širom BiH, uz podršku AMD Krajina iz Banja Luke i AMK Prijedor, koji su se nakon održane trke i dodjele pehara u zajedničkoj koloni uputili prema sanskoj adi Krkojevci gdje je upriličeno druženje i tradicionalni ručak, a sve zajedno se pretvorilo u produženi vatreni vikend na obalama rijeke Sane.

Svjetsko a naše čudo, šampionka Mia Ribić

Takmičenje je zvanično otvorio načelnik Sanskog Mosta, dr. Mustafa Avdagić, koji je istakao kako je „Vožnja spretnosti SANA 2013“, odličan način promocije Sanskog Mosta i njegovih turističkih potencijala. Na incijativu organizatora i uz podršku najmlađih članova kluba, načelnik je imao zadovoljstvo da ispred organizatora uruči poklone posebnoj gošći ovog sportskog događaja.  Riječ je o šampionki Hrvatske i čudu od djeteta, Miji Ribić, koja je sa svojih osam godina, ponosna šampionka Hrvatske u dvije moto discipline, motocross i supercross, a obzirom da je Mia svjetsko čudo moto sporta, vjerujemo da će titulu odbraniti i u ovoj takmičarskoj sezoni te zasluženo dobiti zlatnu kacigu i time obilježiti jednu novu eru u historiji sporta.

Nacelnik_MiaRibic_amk70

„Ponajviše smo se radovali i pripremali za „svjetsko a naše čudo“, Miju Ribić i njen tim koji nam je stigao iz Velike Kladuše, jer smo njeno iskustvo, talenat i ljubav prema cross disciplinama vidjeli kao prvi korak ka otvorenju cross staze u Sanskom Mostu, koja treba biti u službi svih cross treninga i takmičenja. Komuniciramo s Mijinim tatom i velikim prijateljom, Andresom, već duže vrijeme. Zapravo trenutno je to jedini profesionalni tim iz naše okoline koji razumije o kakvoj viziji je riječ i šta se sve do sada uradilo. Izašli smo na teren i dobili smo velike komplimente za dosadašnji rad kao i stručne upute koje će svakako olakšati i ubrzati ostvaranje našeg sna, a to je Sportsko rekreativno edukativni centar sa cross stazom u Sanskom Mostu. (više info: www.amk70.com ) Dogovoren je i novi susret, koji će se desiti sredinom jula, a Mia nam se već javila da joj nedostajemo i da jedva čeka novi susret. Ispred našeg tima, mogu samo prenijeti neizmjernu sreću za ovaj iskreni most koji se ostvario kako na profesionalnom tako i na prijateljskom nivou. Mia Ribić je inspiracija i vjetar koji nam je bio potreban za daljnji rad na terenu i vjerujem da nas čekaju fantastične stvari, kvalitetna takmičenja i druženja.“ – Amila Saleš.

 

Tim Auto moto kluba 70 je ovom prilikom inicirao i znak podrške revolucionarnoj kampanji i protestima koji su nedavno pokrenuti ispred parlamenta u glavnom gradu BiH, u Sarajevu, te kreativnim činom iskazao i svoje nezadovoljstvo zbog neusvajanja zakona o jedinstvenom matičnom broju, a priključio im se i načelnik Sanskog Mosta.

JMBG_AMK70_panorama

Rezultati vožnje spretnosti državnog šampionata u Sanskom Mostu

U klasi I prvo mjesto  osvojio je majstor vožnje spretnosti cijelog regiona, mladi Zlatan Dželilović iz amk „Elektro moto mehanik“ iz Jajca, drugoplasirani je bio temperamentni ali svakako najatraktivniji, Salko Duranović iz kluba „Komotin“, također iz Jajca, dok je trećeplasirani bio njegov kolega Adis Julardžija.  U II klasi, prvo mjesto je osvojio majstor – doktor vožnje, Ivica Malić iz amk „Komotin“, drugoplasirani je bio Muamer Julardžija iz kluba „Elektro moto mehanik“ i treće mjesto osvojio je legendarni  Alija Karabašić, član „Komotina“ iz Jajca. U klasi III prvoplasirani je Tarik Fazlić iz “AMK Ilijaš”, dok je drugo mjesto slavio Edmin Aganović iz „ZAK 1946“ iz Zenice a treće mjesto pripalo je takmičaru Auto moto kluba 70, Paši Burniću.

Nada Dželilović bila je prvoplasirana u konkurenciji takmičarki,  što se moglo i očekivati, a Sejfo Muhić u kategoriji invalida. Kada je riječ o plasmanu ekipa, najviše bodova osvojili su članovi auto kluba „Komotin“ iz Jajca.

Direktor trke bio je čuveni Ozren Božanović uz podršku stručne mjerne jedinice BIHAMK-a na čelu sa Sašom Jankovićem. Sudije na poligonu bile su kolege iz prijateljskog kluba “ZAK 1946” Zenica, Edin i Mirza Husetić, dok je sudija s domaćeg terena iz amk70 bio Dino Bošković.

atmosfera_sampionat_2013_s.most

Glavni sudija i ove godine bio je nezamjenjivi Inel Bešlija iz “Auto moto kluba Ilijaš”, koji već 12 godina profesionalno obavlja funkciju glavnog sudije, čiji klub je domaćin sljedeće vožnje spretnosti zakazane po BIHAMK-ovom zvaničnom kalendaru za 6. Juli u Ilijašu. “Lijep doček od strane domaćina, vrhunska organizacija i takmičenje bez prigovora takmičara, prvi su utisci sa ovogodišnjeg izdanja vožnje spretnosti u Sankom Mostu, gdje se već osjećam kao kod kuće. Pored trke, tradicionalno druženje koje se i ove godine održalo na najljepšoj adi pored rijeke Sane puna tri dana, je posebna emocija i uspomena koju ću i ovaj put nositi sve do idućeg susreta sa amk70 timom” – riječi su glavnog sudije državnog šampionata vožnje spretnosti BiH.

Vatreni performans kraj rijeke Sane by UniQa Gorgo 

Na pomenutom druženju koje je trajalo tri dana na sanskoj adi Krkojevci poseban spektakl za dušu i oči, nakon poligona i zvanične trke, domaćinu je poklonila počasna članica i prijateljica kluba, koja je došla iz Bihaća kako bi, na veliko zadovoljstvo organizatora, performansom “Fire Poi Dance“ dala svoj umjetnički doprinos.

Vatreni performans kraj rijeke Sane by UniQa Gorgo

Auto moto klub 70 poručuje da priprema još mnoga intertesantna iznenađenja za javnost. Sljedeći korak jeste odlazak na najljepšu brdsku trku u ovom dijelu Evrope, Krajiška zmija, koja je zakazana za ovaj vikend u Cazinu i na koju smo ponosni, a onda nas čeka trka u Ilijašu. Na obe adrese naš mali tim će se pojaviti prije svega kao prijateljski klub i kao podrška, a očekujemo da će nas u ovoj sezoni prepoznati kvalitetni domaći brendovi, pojedinci, prijatelji, članovi, te ljudi iz javnog života, kako bi zajedničkim snagama, energijom i znanjem napravili dodatne iskorake ka boljoj budućnosti auto moto sporta u BiH ali i turizma.

KOMENTARI