“Veče sevdaha” oduševilo publiku u gradskom kinu

Homeinmedia danas

“Veče sevdaha” oduševilo publiku u gradskom kinu

PREDIVNO Hor “Harmonija” na vodopadu Blihe

Program ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani 2021“ sinoć je bio rezervisan za ljubitelje sevdaha, koji su u velikom broju ispunili salu gradskog kina, gdje je održan zajednički koncert hora „Harmonija“ i tamburaškog orkestra „Prijatelji tambure“ iz Bihaća.

„Veče sevdaha“ uljepšano je nastupom najmlađih, odnosno članova hora „Melodi“, koji kao dječiji hor djeluje u sklopu hora „Harmonija“. Posjetioci ovog događaja imali su priliku uživati u raznovrsnom muzičkom nastupu, uz bogat i šarolik repertor uz koji je publika svih uzrasta i generacija mogla pronaći nešto za sebe. Hor „Harmonija“ već nekoliko godina sa dosta uspjeha djeluje pod dirigentskim vođenjem profesorice Alme Karabeg.

Njihovi nastupi pretežno su vezani za značajnije datume, državne i vjerske praznike, godišnje koncerte kao i druge svečanosti, a pored nastupa na području sanske općine, u proteklom periodu hor je imao nekoliko nastupa i u drugim bh. gradovima, ali i susjednim državama. Do sada su ostvarili saradnju sa velikim brojem horova i muzičkih sastava, te su vremenom postali prepoznatljivi ambasadori Sanskog Mosta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0