instant fap

Vedad Ibišević: Fudbal ne igram zbog novca, želim uživati u ovom poslu

Vedad Ibišević: Fudbal ne igram zbog novca, želim uživati u ovom poslu

Vedad Ibišević (36) je u razgovoru za njemački T-online rekao da bi se jednog dana volio vratiti u reprezentaciju BiH, a za ovaj portal prokomentarisao je i nedavni dolazak u Schalke.

Ibišević, koji je prije nekoliko dana zabio svoj prvi gol u dresu Schalkea, istakao da je još kao mali sanjao igrati fudbal na najvećim stadionima.

“Još kao dječak sam sanjao igrati fudbal na najvećim fudbalskim stadionima i to je još uvijek u meni. Upravo to se vidi iz moje odluke da dođem u Schalke, iako sam imao finansijski puno bolje ponude. Ipak, fudbal ne igram zbog novca. Želim uživati u poslu koji radim više od 15 godina. Morao sam trnovitim putem ići kako bi ostvario svoj životni san da postanem profesionalni fudbaler. Zbog toga želim živjeti ovaj san što je duže moguće, odnosno igrati Bundesligu”, kazao je Vedad za T-Online i dodao:

“Fudbal sam počeo doživljavati kao timski sport realtivno rano. Uvijek sam želio biti timski igrač i osigurati da ekipa zajedno postigne određene ciljeve. Zbog rata u Bosni i Hercegovini i dešavanja nakon toga, moja porodica je bila prisiljena da se često seli. Danas to vidim kao sreću što sam doživio takva iskustva u mladosti. To mi je mnogo pomoglo da lakše prihvatim promjene. Naučio sam nove jezike, upoznao nove ljude i otkrio nove kulture.”

Bivši bh. reprezentativac se prisjetio i teške povrede u vrijeme kada je briljirao u Hoffenheimu i zabio 18 golova za polusezonu.

“Kao osoba mnogo sam sazrio od povrede. Bio sam na vrhuncu i onda sam nisko pao. Naučio sam kako se treba nositi u takvoj situaciji. To je bilo veoma važno za formiranje mog karaktera. S druge strane, povreda ligamenata je sportski gledano bila katastrofa. Imao sam 24 godine i sve mogućnosti su mi bile otvorene. Mislim da me ta povreda spriječila da igram za veće klubove. Ipak, može se reći da mi je najbolja faza u karijeri bila nakon povrede. To ne može baš svaki fudbaler.”

KOMENTARI