instant fap
NaslovnicaUncategorized

Veliki interes za Univerzalnu školu sporta

Veliki interes za Univerzalnu školu sporta

Udruženje pedagoga tjelesnog odgoja općine Sanski Most prošle godine je pokrenulo Univerzalnu školu sporta za djevojčice i dječake uzrasta od 5 go 10 godina.

Cilj je da se pomogne djeci da u budućnosti budu zdravija, te da se formiraju kao zdrave ličnosti i na taj način lakše integriraju u društo. Kako nas je upoznao nastavnik Rasim Fifić, koji sa profesorom Edinom Jakupovićem vodi ovaj projekat, odziv naših mali sugrađana je i ove godine više nego zadovoljavajući.

Upisano je 30 mališana koji od početka nove školske godine redovno treniraju, a još je nekolicina roditelja najavila da će njihova djeca pohađati ovu školu. Fifić naglašava, da je cilj ovog projekta uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja.

Djeci se kroz razne aktivnosti omogućava pravo na sport, igru, radost i veselje, zdrav život i zdrave navike. Igrajući se djeca uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova počev od gimnastike, vježbi oblikovanja, sportskih igara sa loptom, aktetile i šafetnih igara.

Također, djeca će tokom pohađanja škole kroz razne sportske igre osjetiti radost i veselje i stvarati zdrave navike. Pokretanjem Univerzalne škole sporta za djecu zadovolji su i roditelji, jer se napokon ponuđeni sadržaji i za najmlađe stanovnike Sanskog Mosta.

Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja uputilo je poziv roditeljima da upišu djecu u ovu jedinstvenu školu. Treninzi se održavaju dva puta sedmično u Osnovnoj školi „Peti oktobar“, utorkom i četrtkom u 18 sati.

KOMENTARI