instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Veliki Internacionalni fudbalski kamp u Sanskom Mostu

Veliki Internacionalni fudbalski kamp u Sanskom Mostu

Veliki Internacionalni fudbalski kamp za manje od tri mjeseca održaće se u našem gradu. Kamp je namijenjen za posebno perspektivne fudbalere iz BiH i inostranstva željne afirmacije i dokazivanja koji će svoje znanje i vještine moći pokazati pred vrhunskim stručnjacima.

Ovaj sportski događaj u periodu od 5. do 11. augusta u Sanskom Mostu organizuje američka sportska organizacija US Soccer Education iz Denvera,  a fudbaski kampovi u ovoj godini još će se organizovati  u maju Louisville Kentucky – Amerika, zatim u junu Lids United Engleska, te u julu Ilidža Sarajevo BiH.

Kako nas je upoznao jedan od glavnih organizatora Murat Alibašić, veliki je interes za učešće na kampu u Sanskom Mostu i do sada je prijavljeno više od 50  mladih nogometaša od 10 do 21 godine. Najviše je iz Bosanske Dubice, zatim Sanski Most, Bosanska Krupa,  Ključ, Bihać i Cazin, a iz dijaspore Slovenija, Švedska, Njemačka i Austrija.

Svi učesnici će imati šansu da prođu kroz proces opće sportske i vrhunske fudbalske edukacije i po metodama koje se primjenjuju u radu svih modernih klubova. Alibašić ističe da pripreme teku odlično, treninzi će se održati na terenima NK Podgrmeč i što se tiče organizatora kamp može početi već sutra. Pomenimo, tokom sedmodnevnog fudbalskog kampa u našem gradu će biti treninzi sa vrhunskim  stručnjacima . Odigraće se i prijateljske utakmice protiv elitnih akademija, a prisustvovat će veliki broj fudbalskih skauta, menadžera, trenera i predstavnika fudbalskih klubova iz BiH, Regiona i EU.

Pozivi će biti upućeni  i trenerima omladinskih selekcija reprezentacije BIH. Glavni trener u kampu će biti Jiri Plisek, bivši selektor reprezentacije Češke koji je sa klupe vodio i veliki broj evropskih klubova, a našoj državi ljute rivale Sarajevo i Željezničar. On je i jedan od zaslužnih za uspješnu karijeru najboljeg bh fudbalera Edina Džeke, a bio je još trener i menadžer desetak poznatih evropskih fudbalera.

Recimo, da će tokom kampa pored sportskog biti upriličeni i razni drugi zabavni i kulturni sadržaji. Cijena za učesnike iz BiH i regiona iznosi 225$, a cijena iz USA i EU je 695$.

Više informacija se može dobiti na web stranici ussoccereducation.com, zatin putem telefona 303-506-3853, te na fb profilu Murat Alibašić.

KOMENTARI