instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Veliki sajam privrede u Sanskom Mostu

Veliki sajam privrede u Sanskom Mostu

Sanski Most će ove godine biti domaćin Sajma privrede koji će se u periodu od 21. do 27. jula održati u prostoru Gradske sportske dvorane.

Organizator ovog događaja je Udruženje obrtnika, a danas su predstavnici Tog udruženja održali pres konferenciju kojom su najavili predstojeći događaj. Prema riječima predsjednika, Irfana Ahmetagića, želja organizatora je da sajam obrtništva i male privrede, koji se organizirao u proteklim godinama, preraste u veći događaj koji će okupiti značajnija imena iz privrednog života Bosne i Hercegovine. „Mislim da na ovaj način doprinosimo promociji privrede Sanskog Mosta, ali i kompletnog imidža našeg grada.

Od predstojećeg događaja imamo velika očekivanja.“, istakao je Ahmetagić. Prema riječima člana organizacionog odbora ovogodišnjeg sajma, Suada Dudića, sudjelovanje su najavila značajna imena bh ekonomije koja će Sanjanima i gostima ovog grada predstaviti svoje proizvode i usluge. „Preko 70 izlagača iz skoro svih proizvodnih oblasti, promocija starih zanata modna revija, revija frizera i promocije turističkih potencijala Unsko sanskog kantona i Sanskog Mosta su ono što nas očekuje u narednom periodu.“, istakao je Dudić.

Sem izložbenog djela, organizatori planiraju i zabavne sadržaje čija će kruna biti organizacija izbora za Miss „Ljeta na Sani“ čije je održavanje predviđeno za 24. juli. Sem brojnih gostiju na sajmu se očekuje sudjelovanje domaćih privrednih subjekata.

Organizator je ovim putem pozvao sve lokalne privrednike, koji su voljni da sudjeluju na ovom događaju, da prijave svoje sudjelovanje u prostorijama Udruženja obrtnika

KOMENTARI