Video nadzor na gradskom deponijom

Homeinmedia danasUncategorized

Video nadzor na gradskom deponijom

Javno komunalno preduzeće “Sana” uspjelo da se izvuče iz problema

Na lokalitetu gradske deponije u Sanskom Mostu instalirane su nadzorne kamere i radi se o projektu koji je finansiran sredstvima JKP „Sana“, preduzeća koja gazduje deponijom.

Prema riječima Faruka Alagića, tehničkog direktora ove firme, video nadzor će omogućiti kvalitetniji nadzor nad cijelim lokalitetom. On je istakao kako je u proteklim godinama zabilježen veliki broj incidenata s nesavjesnim građanima, a treba istaći kako na ovome lokalitetu ne postoji cjelodnevna kontrola.

Također treba istaći kako je u proteklom periodu deponija ograđena, a uložena su i značajna sredstva u njenu sanaciju, tako da je sada riječ o jednoj od uređenijih deponija na području Unsko sanskog kantona.

Pored video nadzora nad deponijom, kada je riječ o ovome preduzeću, nadzorne kamere psu ranije postavljene na autobuskoj stanici, kao i na kamionima za odvoz smeća, a u planu je da se to uradi i na lokaciji gradskog mezarja na Gredi. Nakon toga, planirano je da se sistem nadzornih kamera poveže u jedinstven sistem. Video nadzor, ističu u JKP „Sana“, doprinijeće kvalitetnijem i efikasnijem poslovanju, te omogućiti bolju kontrolu nad gospodarskim jedinicama u ovom preduzeću.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0