Vojni penzioneri napuštaju proteste, postigli dogovor s Vladom FBiH

HomeVijestiBiH

Vojni penzioneri napuštaju proteste, postigli dogovor s Vladom FBiH

Rifat Dolić: NES i ASDA ne vole autonomaše, ali ljube autonomaške glasove 

Pregovarački tim vojnih penzionera Armije RBiH i HVO-a, koji su protestovali danas u Sarajevu, i predstavnici Vlade FBiH dogovorili su da tekst Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata bude upućen u parlamentarnu proceduru.

Također, dogovoreni su i daljnji koraci u vezi s tim zahtjevom a nakon sastanka je rečeno da će rad na tome početi već od sutra.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević rekao je novinarima nakon sastanka da se radi o komplikovanom pitanju koje zahtijeva dodatna 22 miliona KM u budžetu, koja nisu mogli osigurati.

– Razgovara se o varijantama za rješenje tog problema u naredne tri godine da bi bilo osigurano vraćanje koeficijenta koji je 2013. oduzet ovim ljudima – istakao je Bukvarević i precizirao da se radi o 11.800 korisnika.

Okupljeni vojni penzioneri ispred zgrade Vlade FBiH počeli su se razilaziti, a zbog obećanja da će problem biti riješen poručili su da proteste više neće organizirati.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0