instant fap
NaslovnicaSport

Xhakino lucidno opravdanje uspjelo: FIFA ga neće kazniti

Xhakino lucidno opravdanje uspjelo: FIFA ga neće kazniti

FIFA je okončala istragu protiv Granita Xhake nakon dešavanja nakon utakmice Švicarska – Srbija, a odluka je da švicarski fudbaler neće biti kažnjen.

Mnogo se prašine podiglo nakon utakmice između Švicarske i Srbije, pogotovo nakon što je pobjedu nakon meča Granit Xhaka slavio sa dresom na kojem se nalazimo prezime Jashari.

Svi mediji u Srbije, ali i većina inostranih to je shvatila kao provokaciju za navijače i reprezentaciju Srbije. Smatraju da je dres bio posvećen Ademu Jashariju, osnivaču Oslobodilačke vojske Kosova koji je predvodio svoj narod u borbi protiv Srba devetesetih godina.

Xhaka je dao opravdanje da je dres ustvari posvećen njegovom saigraču Ardonu Jashariju koji zbog povrede ne igra na Mundijalu.

“Nema nikakve političke pozadine. Ardon Jashari je dio našeg tima i mnogo vremena provodimo zajedno. Rekao sam mu da ću nositi njegov dres ako prođemo dalje”, izjavio je Xhaka.

Susret između Švicarske i Srbije protekao je u nekoliko sukoba između igrača Srbije i Švicarske koji imaju albansko porijeklo.

KOMENTARI