Za 45.000 eura obećavali slobodu zatvoreniku, uhapšeni nakon primopredaje novca

HomeVijestiBiH

Za 45.000 eura obećavali slobodu zatvoreniku, uhapšeni nakon primopredaje novca

Upozorenje građanima: Ne nasjedajte na prevare sa brojeva 070 340 355 i 062 160 271

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona na području Ključa uhapsili dvije osobe inicijala M.I. (1958) i D.T. (1986) koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo “Prevara”.”Navedene osobe uhapšene su nakon primopredaje novca koji su u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, imali namjeru od oštećenog pribaviti, dovodeći istog u zabludu obećavajući da će za novčani iznos od 45.000 eura omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno-popravnog zavoda u kojem se trenutno nalazi”, naveli su iz FUP-a.

Na osnovu do sada prikupljenih činjenica i dokaza osumnjičeni su prije nekoliko dana uspjeli na opisani način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu od 20.000 eura, dok im je jučer bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca od 25.000 eura.

“U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici FUP-a su postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sanskom mostu, izvršili pretres osoba i privatnog motornog vozila kojom prilikom je pronađen novac koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, te drugi predmeti koji će biti dokaz u krivičnom postupku”, istakli su.

Istog dana na području Prijedora uz podršku pripadnika MUP-a RS, te nadzorom Okružnog tužilaštva u Prijedoru i Naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, izvršeni su pretresi stambenih objekata na tri lokacije koje koriste osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, kao i oružje, municija i drugi predmeti.

“Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili su pripadnici MUP Unsko-sanskog kantona, PU Ključ i PS Sanski most”, zaključili su iz FUP-a.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0