instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Za 45.000 eura obećavali slobodu zatvoreniku, uhapšeni nakon primopredaje novca

Za 45.000 eura obećavali slobodu zatvoreniku, uhapšeni nakon primopredaje novca

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona na području Ključa uhapsili dvije osobe inicijala M.I. (1958) i D.T. (1986) koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo “Prevara”.”Navedene osobe uhapšene su nakon primopredaje novca koji su u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, imali namjeru od oštećenog pribaviti, dovodeći istog u zabludu obećavajući da će za novčani iznos od 45.000 eura omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno-popravnog zavoda u kojem se trenutno nalazi”, naveli su iz FUP-a.

Na osnovu do sada prikupljenih činjenica i dokaza osumnjičeni su prije nekoliko dana uspjeli na opisani način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu od 20.000 eura, dok im je jučer bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca od 25.000 eura.

“U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici FUP-a su postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sanskom mostu, izvršili pretres osoba i privatnog motornog vozila kojom prilikom je pronađen novac koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, te drugi predmeti koji će biti dokaz u krivičnom postupku”, istakli su.

Istog dana na području Prijedora uz podršku pripadnika MUP-a RS, te nadzorom Okružnog tužilaštva u Prijedoru i Naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, izvršeni su pretresi stambenih objekata na tri lokacije koje koriste osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, kao i oružje, municija i drugi predmeti.

“Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili su pripadnici MUP Unsko-sanskog kantona, PU Ključ i PS Sanski most”, zaključili su iz FUP-a.

KOMENTARI