instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Za samo dva dana izdato 1.235 prekršajnih naloga za nepropisno preticanje i prekoračenje brzine

Za samo dva dana izdato 1.235 prekršajnih naloga za nepropisno preticanje i prekoračenje brzine

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u periodu od 26. do 28. februara realizovali akciju pojačane kontrole vozača sa posebnim akcentom na sankcionisanje nepropisnog preticanja i nedozvoljene brzine kretanja vozila te su tom prilikom izdali 1.235 prekršajnih naloga.

Od ukupnog broja izdatih prekršajnih naloga 1.188 ih je izdato zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, dok je 47 prekršajnih naloga izdato zbog nepropisnog preticanja vozila. Prilikom dokumentovanja navedenih prekršaja, pored sankcionisanja vozača, poduzete su i druge mjere iz nadležnosti policijskih službenika.

Iz MUP-a ZDK su saopćili da će nastaviti sa aktivnosti na postizanju visokog stepena sigurnosti odvijanja saobraćaja na području ZDK, te provoditi redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. U naznačenom periodu provođenja akcije na području ZDK zabilježeno je 25 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teže, a tri zadobile lakše tjelesne povrede.

 

KOMENTARI