instant fap

Zadovoljni dinamikom radova na mostu

Općina Sanski Most je zadovoljna kvalitetom i dinamikom radova na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu, istakao je načelnik općine dr. Mustafa Avdagić prilikom današnjeg obilaska radilišta.

Izvođač radova trenutno obavlja proširenje stubova nosača mosta i njihovo ojačavanje, a paralelno s ovim radovima odvija se i izgradnja betonskih elemenata koji će činiti konstrukciju objekta. „U razgovoru s nadzorom i izvođačem radova informisani smo da se radovi odvijaju u skladu s zacrtanim planom i dinamikom. Naravno da ima određenih nepredviđenih situacija koje u zajedničkim razgovorima uspjevamo riješiti.“, rekao je Avdagić. On je istakao kako se trenutno obavlja najteži dio posla te da će, nakon završetka izgradnje stubova nosača mosta, sve ići mnogo lakše. Radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu zvanično su započeli prije nešto više od dva mjeseca, nakon što je preduzeće „Prijedorputevi“ uvedeno u radove na realizaciji ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta.

Firma koja vrši nadzor na realizaciji ovog projekta je „TZI inžinjering“ iz Sarajeva, a rok za okončanje svih poslova je 150 dana   Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakao je kako se radi o realizaciji najvećeg infrastrukturnog projekta u Sanskom Mostu u poslednjih nekoliko godina. Sadašnji gradski most u Sanskom Mostu izgrađen je sredinom pedesetih godina i uslijed neodržavanja bio je u veoma oronulom stanju.   Projektom rekonstrukcije mosta predviđeno je proširenje postojeće konstrukcije mosta, čime će se dobiti dvije šire kolovozne trake kao i trotoarske površine.

Također, planirana je izgradnja balkona s jedne strane mosta gdje bi bilo omogućeno zaustavljanje i odmor pješaka. Projekat također podrazumjeva prilagođavanje postojećih saobraćajnica, a posebna atrakcija biće vodena zavjesa s jedne i druge strane koja će se prostirati cijelom dužinom mosta i objektu davati jedinstven izgled. Podsjećamo da vrijednost ovog projekta iznosi 1.154.000 maraka, a sredstva su obezbjeđena iz federalnog i budžeta općine Sanski Most.

KOMENTARI