instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Zaplijenjena gotovo tona kokaina Balkanskog kartela: Kriminalci su državljani s prostora bivše Juge

Zaplijenjena gotovo tona kokaina Balkanskog kartela: Kriminalci su državljani s prostora bivše Juge

Španija nacionalna policija je u zajedničkoj operaciji s carinicima u južnoj luci Algeciras zaplijenila gotovo tonu kokaina skrivenog u kontejnerima dopremljenima iz Južne Amerike, a droga je pripadala “Balkanskom kartelu”, saopćila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Balkanski kartel je trenutno najaktivniji na europskoj razini“, navedeno je u saopćenju.

Policija navodi da mu latinoameričke grupe šalju kokain skriven među legalnom robom u kontejnerima koji brodovima stižu u španjolske luke.

Akciju je počela nakon dojave o dolasku kontejnera sa “značajnom količinom kokaina” u Algeciras, jednu od najvećih luka u Španjolskoj, u pokrajini Andaluziji.

Agenti, koji od ranije istražuju djelovanje “Balkanskog kartela“, imali su i informaciju da ta grupa sastavljena od državljana s prostora bivše Jugoslavije traži i način prerade tog kokaina.

Istovremeno su iz Kolumbije dobili upozorenje da brod iz Ekvadora, koji radi pauzu u Kolumbiji, namjerava prevesti kokain do luke u Španiji.

Agenti su identificirali broj broda, a kada je uplovio u Algeciras, istražitelji su otvorili kontejnere i pronašli 415 kilograma te droge.

Temeljem novih informacija saznali su da pristiže još jedan kontejner s drogom u Algeciras pa su pronašli u njemu dodatnih 500 kilograma kokaina, navedeno je u saopćenju koje prenosi Hina.

Zasad je nepoznato je li itko uhapšen prilikom otkrivanja kontejnera s kokainom.

KOMENTARI