instant fap
NaslovnicaMagazin

Zašto ne trebate prosipati vodu u kojoj se kuhala tjestenina

Zašto ne trebate prosipati vodu u kojoj se kuhala tjestenina

Voda u kojoj se kuhala tjestenina nikada ne biste smjeli bacati. Naime, ona može biti savršeni dodatak umaku za tjesteninu te će na taj način poboljšati okus i teksturu umaka.
Zbog svojih svojstava, ali i zlaćane boje koju poprimi, voda u kojoj se kuhala tjestenina naziva se i tekućim zlatom.

Kako biste od vode u kojoj se kuhala tjestenina dobili maksimum bitno je paziti u kolikoj količini vode tjesteninu kuhate. Naime, vode ne smije biti previše, već ulijte onoliko vode koliko je potrebno da prekrijete tjesteninu dok se kuha. Bojite se da će se tjestenina slijepiti ako se kuha u malo vode? To se neće dogoditi ako je tokom prve dvije minute kuhanja nekoliko puta dobro promiješate.

Kada je tjestenina kuhana, u vodi će ostati savršeni koncentrat škrobi te će voda biti vidljivo viskozna. Nekoliko kašika vode u kojoj se kuhala tjestenina dodajte umaku koji će tako dobiti predivnu svilenkastu teksturu. Preostalu vodu nikako nemojte bacati. Napravite zalihe tako da je zamrznete u malim količinama (posude za led će savršeno poslužiti u tu svrhu). Svaki put kada pravite supe, gulaše, rižoto ili umake dodajte jednu ili dvije kockice.

KOMENTARI