instant fap
NaslovnicaSport

Zašto Želju nisu pojačali Ibričić, Nyema i dva odlična slovenska internacionalca

Zašto Želju nisu pojačali Ibričić, Nyema i dva odlična slovenska internacionalca

U subotu je održana treća redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj je o transferima Plavih u prethodnom periodu govorio Dejan Nikolić, član Upravnog odbora.

On je otkrio da je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Senijad Ibričić, trebao pojačati Željezničar.

”Senijad Ibričić je trebao doći. Nismo se mogli naći financijski, ali je onda gospodin Misimović ušao sa vlastitim novcem i pokrio ostatak”, kaže Nikolić koji je dodao:

”Želje Edisa Mulalića su bile Samir Bekrić, Jadranko Bogičević, Srđan Stanić i Patrick Gerhardt Nyema kojega nismo doveli jer je tražio platu od 7.000 eura”.

Stručni štab na čelu sa Edisom Mulalićem je već u februaru 2016. godine pravio planove za sljedeću sezonu.

”Tadašnja struka je u februaru 2016. godine planirala šta je potrebno za sljedeću sezonu, pa su tako na izričit prijedlog tadašnje struke angažovan lijevi bek Senad Husić, ofanzivni vezni Javier Hervas i napadač Denis Pozder”, govori Nikolić, te dodaje kako Edis Mulalić nije ispunio zacrtane ciljeve, te je napustio klub, a umjesto njega je angažovan Miloš Kostić koji je želio šest pojačanja.

”Miloš Kostić je želio Sanela Jahića, Dimitrosa Toskasa, Adnana Šećerovića, Mattea Boccaccinija, Dalibora Volaša i Juru Matijašiča. Svi uslovi su ispunjeni, izuzev Dalibora Volaša i Jure Matijašiča koji su tražili platu od 6.000 i 5.000 eura”.

Volaš je ove sezone u 16 utakmica za NK Celje postigao osam pogodaka dok je Matijašič za Domžale odigrao 11 utakmica, postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Ekipa FK Željezničara je tražila pojačanja na pozicijama lijevog beka, lijevog krila i napadača, te su angažovani Dino Bevab, Milivoje Lazić i Stevo Nikolić. Zanimljivo da je Bevab bio tek četvrta opcija na poziciji lijevog beka.

”Prva opcija je bio Dženan Bureković, kome na kraju Savez nije očistio papire, te je završilo kako je završilo. Druga opcija je bio Darijo Tomić, kapiten Istre je bio spreman da dođe kod nas. Kapiten Aleksandar Kosorić je pričao sa njim kao i šef struke, a on je otišao do Tuzle nakon čega se trebao vratiti sa ocem u Sarajevo da potpiše ugovor, ali je odustao od toga i javio da su mu mali iznosi”, nastavlja Nikolić i dodaje:

”Treća opcija je bio Perica Ivetić, koji je bio na stadionu i s kim smo dogovorili financijske uslove, ali ekipa na čelu sa Aleksandrom Kosorićem i par starijih igrača je odlučilo da to ne bio dobar potez jer bi narušio atmosferu. Miloš Kostić je obavio razgovore sa igračima u ekipi i odlučio da se ne angažuje Perica Ivetić. Četvrta opcija je Dino Bevab za kojeg su u Zagrebu tražili 60.000 KM, mi na kraju nismo za njega platili ništa, te smo ga angažovali u svoje redove”.

KOMENTARI