instant fap
NaslovnicaUncategorized

Žene Srebrenice: Provociraju nas lažnim vijestima o masovnim grobnicama

Žene Srebrenice: Provociraju nas lažnim vijestima o masovnim grobnicama

Članice Udruženja ˝Žene Srebrenice˝ i danas su tokom mirne proteste šetnje ulicama Tuzle poručile da će nastaviti tražiti svoje članove porodica koji su nestali tokom genocida na Bošnjacima, u julu 1995. godine.

˝Istovremeno, borit ćemo se da se što više počinitelja i učesnika u genocidu privede pred lice pravde. U zadnje vrijeme na društvenoj mreži Facebook pojavile su se provokacije u vidu vijesti da je kod Bajine Bašte u Srbiji pronađena masovna grobnica sa 2.000 tijela ubijenih Srebreničana. Prvo smo se obradovali, ali smo onda vidjeli da to nije istina. Osim toga, i u mrtvačnicama širom BiH ima neidentificiranih tijela, pa pozivam sve koji nisu dali uzorke krvi za identifikaciju da to učine što prije, a osim potomaka, krv mogu davati i sestre majke, odnosno oca˝, kazala je Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja ˝Žene Srebrenice˝.

Grupa mladih Italijana danas se pridružila tradicionalnoj šetnji, koja se svakog 11. dana u mjesecu održava u centru Tuzle.

˝Prvi put smo na ovom skupu i ovo je vrlo emotivno iskustvo. Na ovaj način podržavamo majke i sestre ubijenih u njihovim naporima da se o ovim strašnim dešavanjima upozna što više ljudi˝, kazala je Marta Madonia.

KOMENTARI