instant fap
NaslovnicaSport

Zlatni kadeti ‘razbili’ prvog protivnika: Idemo dalje!

Zlatni kadeti ‘razbili’ prvog protivnika: Idemo dalje!

Kadetska košarkaška reprezentacija naše zemlje danas je debitovala na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Izabranici selektora Josipa Pandže svoj prvi meč su igrali danas protiv Dominikanske Republike i razbili ih rezultatom 84:59, te na otvaranju Svjetskog prvenstva pokazali da će biti favoriti za jedno od prva tri mjesta.

Za današnji nastup konkurisali su: Džanan Musa, Lazar Mutić, Srđan Kočić, Vedran Mirković, Emir Bačvić, Adi Alikadić, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Aljoša Janković, Drago Cvitanović, Miladin Vlačić i Amer Barukčija.

Prvu četvrtinu smo otvorili poenima Muse da bi potom pogodili Mutić i Čerkezović, a Dominikanska Republika je svoje prve poene postigla poslije dvije i po minute kada je pogodio Frink. Tu prednost smo i povećali do kraja prve četvrtine, te smo na odmor otišli sa plus 16, bilo je 25:9.

Drugu četvrtinu Dominikanska Republika otvara sa četiri brza poena da bi potom mi uzvratili i sa poenima Muse i Mutića i došli na plus 18, 31:13. Do kraja prvog poluvremena imali smo 21 poen prednosti, tačnije rezultat je glasio 47:26, a sam Musa je već tada postigao 22 poena dok je na drugoj strani Rivera ubacio pet.

Početkom drugog poluvremena došli je i do malog opuštanja u našoj selekciji, a to Dominikanci kažnjavaju serijom od 5:0 za rezultat 48:33. Međutim, poslije toga naši košarkaši ponovo počinju igrati svoju igru, te do kraja treće četvrtine, naša selekcija kontroliše rezultat i održavala sigurnu prednost, a treći period je okončan rezultatom 60:39.

Posljednju četvrtinu, naša reprezentacija otvara veoma loše, te kadetski reprezentativci čine niz grešaka u organizaciji napada. Međutim, Musa po ko zna koji put dokazuje zašto vrijedi za najvećeg talenta europske košarke i preuzima sve u svoje ruke. Naša reprezentacija je na kraju mirno privela meč kraju, te je došla do velike pobjede u ovom duelu, prve na Svjetskom prvenstvu neke od naših selekcija.

Džanan Musa je predvodio našu reprezentaciju sa 32 poena i 10 skokova, Sani Čampara je dodao 18, dok je na drugoj strani Rivera ubacio 17 poena.

KOMENTARI