instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Znate li koji je bio najtraženiji pojam na Googleu u 2022. godini?

Znate li koji je bio najtraženiji pojam na Googleu u 2022. godini?

Kompanija Google objavila je listu najtraženijih pojmova u ovoj godinu. Na njoj su uvrštena najčešće pretraživani pojmovi, vijesti i ljudi, a mnoge je ova lista začudila.

Na liderskoj poziciji tako se našla riječ “Wordle”. Riječ je o ultra popularnoj online igri koja se igra riječima.

Drugi najtraženiji pojam na Googleu bio je “India vs. England”.

Naime, indijska reprezentacija u kriketu obišla je Englesku u julu 2022. kako bi odigrala tri utakmice One Day International (ODI) i tri utakmice Twenty20 International (T20I) protiv engleske reprezentacije u kriketu. To je iz nekog razloga zanimalo milione ljudi, od kojih su većina indijci.

Treći najguglaniji pojam na Googleu bila je “Ukrajina”. Kao što je poznato, u februaru ove godine počela je ruska agresija na ovu zemlju pa su milioni ljudi pokušali da što više saznaju o njoj.

Četvrta pozicija pripala je kraljici Elizabet, koja je preminula u septembru ove godine. Ceremonije nakon njezine smrti pratili su milioni diljem svijeta, a interes za njezin život i kraljevsku porodicu naglo je porastao.

Peti najguglaniji pojam bio je također vezan uz kriket. Masovno se guglalo indijsku reprezentaciju u kriketu i njen okršaj s reprezentacijom Južne Afrike. Ponovo su, pogađate, prednjačili Indijci.

Johnny Depp bio je najguglanija osoba ove godine, a zanimljivo da je Novak Đoković nakon skandala sa vakcinacijom i odlaska u Australiju postao najguglaniji sportista svijeta.

KOMENTARI