instant fap
NaslovnicaSanski Most

„Vožnja spretnosti SANA 2012“

„Vožnja spretnosti SANA 2012“

Automoto klub 70 (amk70) ima jasnu namjeru da  promoviše bezbjednost u saobraćaju,  te da prvenstveno mlade i djecu, kao i njihove roditelje, učitelje svojim akcijama upozorava na činjenicu, da svojim djelovanjem u saobraćaju pišu ne samo svoju sudbinu, nego i sudbinu drugih ljudi.

Promocijom sportske discipline zvane Ocjenska vožnja spretnosti želimo doprinijeti smanjenju stravičnih statistika. U junu prošle godine uspješno smo realizirali državno takmičenje u vožnji spretnosti po prvi put u Sanskom Mostu, te smo od strane BIHAMK-a dobili specijalno priznanje – titulu najboljeg organizatora u 2011 godini. Sada je dodatan izazov pred nama, trebamo opravdati ovu titulu.

Automobilistički vikend uz AMK 70 u Gradu na Devet rijeka

Ovogodišnji državni šampionat u Vožnji spretnosti je pred nama. Na kalendaru je u subotu  23. Juna 2012, gdje je Sanski Most po drugi put u ulozi domaćina. Na poligonu benzinske pumpe Prodist Sanski Most kojeg već uređujemo, očekujemo i ove godine veliko učešće i dolazak preko 30 takmičarskih vozila iz Zenice, Tuzle, Sarajeva, Jajca i drugih dijelova  BiH, kao i oko šest ekipa,  preko 40 vozača/ica koji će pokazati svoje vještine.

Vizija Automoto kluba 70 je biti prepoznatljiv i uspješan klub u promociji bezbjednosti i kulture u saobraćaju, te humanizaciji cestovnog saobraćaja i promociji automoto sporta u BiH, ali i promociji Sanskog Mosta. Biti u ulozi organizatora takmičenja koje se boduje za šampionat BiH u Ocjenskoj vožnji spretnosti snosi ogromnu odgovornost, ali i veliko zadovoljstvo.“ – izjavio je predsjednik kluba AMK 70, Samir Saleš, koji je sa svojim timom u finalnim pripremama za doček takmičara, kolega i kolegica iz cijele BiH.

Podjećamo, do sada smo imali uspješne akcije, radionice s budućim vozačima – sa djecom u Sarajevu, Sanskom Mostu i Kozarcu, a nedavno smo (14.04.2012.) proslavili i naš drugi rođendan postojanja kluba. Tim povodom smo upriličili edukativno takmičenje u vožnji spretnosti na biciklu pod parolom „I mi smo učesnici u saobraćaju Sana 2012.“, koje smo realizirali sa sanskim osnovnim školama 10. maja 2012.

 

Dobro došli u Grad na devet rijeka i četiri gume.

Neka pobjede najvještiji!