instant fap
NaslovnicaBiH

SDP: Nećemo podržati zahtjev inicijative “Glasaću za Srebrenicu”

SDP: Nećemo podržati zahtjev inicijative “Glasaću za Srebrenicu”

Predsjednik Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Srebrenica i potpredsjednik Glavnog odbora SDPBiH Hakija Meholjić kazao je večeras u izjavi za Fenu da neće podržati zahtjev Građanske inicijative “Glasaću za Srebrenicu”.

Naime, Građanska inicijativa “Glasaću za Srebrenicu” uputila je zahtjev strankama iz FBiH (SDP, SDA, SBB i Stranka za BiH) koje su izrazile podršku kampanji, da na predstojećim lokalnim izborima za vijećnike i načelnike u Federaciji ne kandidiraju građane porijeklom iz Srebrenice.

Kako Meholjić ističe niko nikome ne može naređivati ili određivati gdje će živjeti i gdje će biti na listi niti će se SDP u takvo nešto upuštati.

“Svaki građanin ima pravo da odluči gdje želi da živi”, dodao je i naveo da SDP zbog ove inicijative neće uskraćivati pravo građanima koji žele da budu na listi SDP-a u nekim drugim općinama, naglašavajući da je “bilo dosta manipulacije nad Srebrenicom”.

Koordinator kampanje “Glasaću za Srebrenicu” Emir Suljagić ranije je izjavio da je zahtjev upućen strankama na osnovu stava usvojenog na sastanku štaba ove kampanje s predstavnicima 13 udruženja preživjelih Srebreničana.