instant fap

14 bh. fudbalera na proljeće će ganjati titule, dvojica će se boriti za opstsanak

14 bh. fudbalera na proljeće će ganjati titule, dvojica će se boriti za opstsanak

Za titule će se na proljeće boriti Pjanić čiji je Juventus drugi u Italiji. Drugi u svom šampionatu je i Višća sa Istanbulom sa četiri boda manje iza Sivasspora.

O tituli već razmišljaju Gojak i Hajrović u Dinamu koji je ubjedljivo prvi u Hrvatskoj, kao i Mateo Sušić koji sa Clujom dominira u Rumuniji i trenutno su na plus četiri boda u odnosu na konkurenciju (igraju i u Europa Ligi). I Prevljak u Austriji je sa Salzburgom u vrhu tabele i prvi kandidat za šampionsku titulu na kraju sezone. 

Biće zanimljivo u Sloveniji vidjeti da li će titula pripasti Olimipiji Luke Menala i Tomislava Tomića ili MariboruKenana Pirića i Dine Hotića. Olimpija je trenutno na plus četiri boda.

U BiH se vodi mrtva trka za šampiona između Sarajeva i Željezničara. Sa liste TOP 50. bh fudbalera u Sarajevu su Šerbečić i Kovačević, a u Želji Krpić i Štilić.

Nimes Harisa Duljevića u Francuskoj je na mjestu koje vodi u drugu ligu sa pet bodova zaostatka za sigurnom zonom. U Italiji Mato Jajalo je četiri boda iznad zone ispadanja pa ih obojicu očekuje naporna polusezona.

(Reprezentacija.ba)

KOMENTARI