instant fap

20. godišnjica formiranja 5. korpusa

Ovih dana se obilježava dvadeseta godišnjica od formiranja Petog korpusa Armije RBiH.

Ovaj značajni jubilej obilježen je prigodnim događajima i na području općine Sanski Most. Predstavnici boračkih organizacija Sanskog Mosta, zatim lokalnih vlasti na čelu s načelnikom općine, dr. Mustafom Avdagićem, kao i oružanih snaga BiH, danas su položili cvijeće na spomenik oslobodiocima na Trgu ljiljana.

Ovom prilikom, učenjem fatihe odata je počast svim poginulim pripadnicima Petog korpusa i drugih jedinica Armije RBiH koji su ugradili svoje živote u temelje slobode koju danas uživamo. Delegacije su također posjetile i turbe rahmetli generala Mehmeda Alagića, te su polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali dužnu počast legendarnom komandantu Sedmog korpusa Armije RBiH. Ovo prilikom je istaknuto kako herojska ratna djela i zasluge generala Alagića, oficira i vojnika Armije RBiH nikada ne smiju pasti u zaborav te da se moraju prenositi i na buduće generacije.

Inače, sanske boračke organizacije osiguraće danas prevoz u Bihać  za sve zainteresovane građane koji žele prisustvovati centralnom događaju manifestacije obilježavanja dvadesetogodišnjice formiranja Petog korpusa Armije RBiH koja će se u održati u sportskoj dvorani Luke od 18 sati. Organizovan je besplatan prevoz iz Sanskog Mosta, a polazak je planiran u 15 sati ispred zgrade općine. Svoje prisustvo svečanoj akademiji najavili su i članovi ratnog predsjedništva BiH Stjepan Kljujić i Ejup Ganić, te generali Ramiz Dreković i Atif Dudaković. Organizacioni odbor manifestacije pozvao je sve učesnike rata i pripadnike 5. Korpusa, kao i sve građane, da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj

KOMENTARI