instant fap

23 kandidata u polufinalu sanske audicije

23 kandidata u polufinalu sanske audicije

U caffe klubu „101“ sinioć je izvršen odabir kandidata za audiciju pjevača amatera pop i folk muzike „Zlatni glas Sanskog Mosta“.

Prijavljeno je bilo čak 46 takmičara, koji su se pred žirijem predstavili pjesmom po vlastitom izboru, a morali su je izvesti uz originalnu matricu. Treba istaći, da žiri nije imao lak zadatak da proglasi najbolje jer se još jednom pokazalo da u ovome gradu ima veliki broj talentovanih muzičara i izvođača, posebno mlađih naraštaja, koji su se na sceni ponašali kao velike zvijezde. Svakako bilo je i onih koji su „zalutali“ na ovo takmičenje, ali im se mora odati priznanje što su prijavili za ovaj veliki muzički projekat.

Izabrana su 22 takmičara koji su se plasirali za daljni krug takmičenja, polufinale, koje će se održati u istom prostoru u naredni ponedeljak u 18 sati. U polufinale su se plasirali: Emil Bešić, Zerina Kaltak, Melina Bašić, Sanel Ibrišagić, Emin Haklić, Elvin Bajrić, Ajla Krupić, Ermin Hodžić, Ajda Seferović, Aldin Seferović, Armin Pašić, Nermin Talić, Elvir Talić, Merjem Muhadžić, Hajrudin Salkić, Behrudin Salkić, Ajla Cerić, Nedžad Ahmečković, Anel Hadžimuratović, Besim Krantić, Hajrudin Talić i Semir Krantić.
Pomenimo, audiciju „Zlatni glas Sanskog Mosta“ ponovo nakon sedam godina organizuje Radio Sana. Takmičenje je namjenjeno onima koji žele da se oprobaju u svijetu muzike i pokažu svoj talenat kroz izvođenje starih i novih hitova, te scenskom nastupu, a samim tim izađu iz anonimnosti. Pobjednik „Zlatnog glasa Sanskog Mosta“ će kao nagradu za osvojeno prvo mjesto imati priliku da smini svoju vlastitu pjesmu. Sponzor ove vrijedne nagrade je studio „B sound“ vlasnika Refika Buljubašića iz Sanskog Mosta. Za pobjednika će biti obezbjeđena izrada teksta i muzike i snimanje hita u pomenutom studiju. Također, priliku da smimi pjesmu će dobiti i takmičar koji bude najbolji po izboru publike, a sponzor ove nagrade je studio „Ami“ vlasnika Amira Islamčeviča iz Sanskog Mosta. Plakete i nagrade su obezbjeđene za osvojeno drugo i treće mjesto na audiciji.
Finalna večer će se održati u ćetvtak, 26. decembra, u Gradskoj dvorani. Pored samog takmičenja će biti organizovan i bogat kulturno – zabavni program. Ulaznice po cijeni od 5 KM već su puštene u prodaju, a mogu se nabaviti u prostorijama Radio Sane i Gradskoj dvorani, a ulaznice će se i poklanjati i slušaocima Radio Sane u svkodnevnim emisijama koje obezbjeđuju sponzori.

FOTOGALERIJA

KOMENTARI