instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

25 medalja za hrabre “Hurije”

25 medalja za hrabre “Hurije”

Članovi Karate kluba Hurije nastavili su sa serijom dobrih rezultata, a proteklog vikenda su bili uspješni na dva veoma jaka turnira.  Mladi sanski karatisti su u subotu učestvovali na tradicionalnom turniru „Ključ  Open“, a odmah u nedjelju i na velikom međunarodnom turniru „ Bushido Open Banja  Luka“, te su osvojili  ukupno 25  medalja i to 10 zlatnih, 6  srebrenih  i  9  bronzanih sve u kategorijama borbe.

U Ključu zlatnim medaljama su se okitili Elvim Islamčević, Elma Memić, Ajna Sinanović, Adnan Alagić, Muniba Sinaović, Dalia Omara i Amna Ramić. Srebrne madelje su osvojili Adnan Alagić, Mirna Muminović, Ajdin Alihodžić i Nejra Hasić, a bronzane Denijal Čaušević, Adnan Krupić, Adnan Huzejrović, Daris Kovač i Ahmed Nalić.

U Banja Luci na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja su se popeli Adnan Alagić, Amani Horozović i Elma Memić, srebrne medalje su osvojili Muniba Sinanović i Adnan Huzejrović, a bronzane Dalis Omara, Amna Ramić, Elvin Islamčević i Daris Kovač.

Priznanje za ovaj uspjeh svakako treba odati i treneru Kemalu Hodžiću Hepi, koji je i ovaj put odlično priremio svoje mlade takmičare.

Iz karate kluba „Hurije“ uputili su čestitke osvajačima medalja na njihovom trudu  i zalaganjui odlično odrađenim borbama, a ujedno su se zahvalili i roditeljima na velikoj podršci. Pred članovima KK „Hurije“ su već sljedećeg vikenda novi izazovi, a oni će nastupiti na veoma jakom međunarodnom  turniru u pod nazivom „ 9. BH Valentinovo“  čiji je domaćin Tuzla.

KOMENTARI