instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sanski muzičari među najboljima

Sanski muzičari među najboljima

Još jedan sjajan nastup iza sebe imaju učenici Osnovne muzičke škole iz Sanskog Mosta, s kojeg donose vrijedne muzičke nagrade i priznanja. Sa muzičkog takimičenja “Primavera”, koji se svake godine održava u Bijeljini, učenici Muzičke škole Sanski Most donijeli su pet nagrada u naš grad, a uspjeh je još i veći obzirom da se radi o nagradama za osvojena prva mjesta u svojim kategorijama.

Osmi po redu Internacionalni festival muzike ”Primavera” u organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije”, održao se od 21. do 24. marta u prelijepom ambijentu Etno sela ”Stanišići”, a ove godine okupio je oko 550 takmičara iz cijelog regiona, i 81 obrazovne institucije iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje se odvijalo u više kategorija, i u veoma jakoj konkurenciji učenici Muzičke škole Sanski Most ostvarili su odlične rezultate, a ovakvi rezultati ostvareni su zahvaljujući temeljnim pripremama, ali i velikoj posvećenosti učenika i njihovih pedagoga, Senije Alagić i Alme Karabeg.

Ove godine iz sanske muzičke škole na takmičenje je putovalo 10 takmičara, a takmičili su se u disciplini klavirski duo. Školu su predstavljali Hasiba Omanović, Tara Osmanagić, Amani Horozović, Elma Gvožđar, Farah Halilović, Uma Hamidović, Una Fifić, Farah Osmanagić i Muhamed Karabeg. Svi oni svojim duetskim nastupima su opravdali očekivanja, a osvojenim nagradama nadmašili prošlogodišnji uspjeh, tako da su i ovoga puta bili među najboljima.

rtv

KOMENTARI