instant fap
NaslovnicaSanski Most

28 prekršajnih naloga

28 prekršajnih naloga

Brojni nedostaci na vozilima  i kod vozača su uočeni i sanckionisani tokom još jedne pojačane kontrole saobraćaja koju su jučer sproveli pripadnici sanske policije. Trosatnu akciju u vremenu od 9 do 12 sati sporovele su dvije motorizovane patrole i policajci pozornici koji su pojačanu kontrolu saobraćaja sprovodili na dionici magistralnog puta M – 15 Novo Naselje – Šejkovača, zatim na dionici regionalnog puta R – 405 Pobriježje – Husimovci i na području užeg dijela grada.

Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, kroz realizaciju akcije ukupno je kontrolisano 54 vozača i vozila. Pregledano je 45 vozila, upozorena su 2 vozača, a zbog počinjenih prekršaja koji su uočeni tokom kontrole ukupno je uručeno 28 prekršajnih naloga. Zbog tehničke neispravnosti i opreme u vozilu uručeno je 9 prekršajnih naloga, dok je 14 prekršajnih naloga uručeno zbog prekršaja – nepoštivanje saobraćajnogg znaka, a 5 prekršajnih naloga je uručeno iz ostalih članova Zakona o sigutnosti saobraćaja na cestama u BiH.  Tokom akcije je legitimisano i 5 nepoznatih lica.

Iz Policijske stanice Sanski Most je saopćeno, daje pojačana kontrola izvedena na osnovu mjesečnog plana, a akcije će se sprovoditi i u narednim danima s obzirom na pojačanu frekvenciju saobraćaja. Ujedno je upućeno i upozorenje vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, posebno kod parkiranja u užem centru grada, kako policajci na terenu ne bi bili prisiljeni provoditi kaznene mjere.