instant fap

Odigrano 3. kolo prve lige FBiH

Proteklog vikenda odigrano je treće kolo Prve nogometne lige FBiH. Za razliku od proteklog kola, kada su domaćini bili neumoljivi i slavili u svim utakmicama, u ovom kolu su gostujuće ekipe uspjele ostvariti dvije pobjede i jedan neriješen ishod.

Strijelci su ovaj put bili manje raspoloženi, ali je ipak postignuto 18 golova. Postignuti su sljedeći rezultati: KAKANJ: Rudar – Troglav 2:0, VITEZ: Vitez – Čapljina 4:0, TUZLA:Sloboda – Bosna 2:0, BUGOJNO: Iskra – Bratstvo 0:1, CAZIN: Krajina – Goražde 3:2, VELIKA KLADUŠA: Krajišnik – Budućnost 0:1 i MOSTAR: Branitelj – Jedinstvo 2:1, a već smo objavili da je Podgrmeč na teškom gostovanju kod Radničkog u Lukavcu uspio osvojiti važan bod, a utakmica je završena bez golova.
Čelnu poziciju na tabeli sa sedam bodova trenutno drži Bratstvo,  dok se od drugog do osmog mjesta nalazi čak sedam klubova koji su ostvrarili po dvije pobjede, a to su: Vitez, Sloboda, Jedinstvo, Krajina, Branitelj, Rudar i Budućnost. Na devetom mjestu je Podgrmeč sa bilansom po jedan poraz, pobjeda i neriješen ishod.

Od desetog do četrnaestog mjesta su ekipe sa po tri osvojena boda. To su Iskra, Goražde, Čapljina, Troglav i Bosna, na petnaestom mjestu sa dva boda je Radnički, dok je na začelju prvenstvene ljestice Krajišnik bez osvojenih bodova.

Naredno porvoligaško kolo igra se 1. i 2. septembra, a sastaju se: BIHAĆ: Jedinstvo – Budućnost, GORAŽDE: Goražde – Krajišnik , GRAČANICA: Bratstvo – Krajina , VISOKO: Bosna – Iskra , ČAPLJINA: Čapljina – Radnički , LIVNO: Troglav – Vitez , MOSTAR: Branitelj – Rudar i SANSKI MOST: Podgrmeč – Sloboda.

KOMENTARI