instant fap

Pazite s sms-om

Kako piše Huffington Post ovaj propust pronađen je u softveru za SMS poruke, a hakeri bi putem njega mogli slati poruke predstavljajući se kao članovi obitelji, banake i slično

Ako je za vjerovati informacijama koje je na svom blogu otkrio haker Pod2g, u softveru Appleova pametnog telefona postoji opasan sigurnosni propust koji bi korisnicima mogao izazvati velike probleme jer bi se hakeri i online kriminalci mogli dokopati važnih osobnih informacija vlasnika iPhonea.

Kako piše Huffington Post ovaj propust pronađen je u softveru za SMS poruke, a hakeri bi putem njega mogli slati poruke predstavljajući se kao članovi obitelji, banake i slično. Iskorištavajući ovaj propust hakeri bi vlasnicima iPhonea mogli poslati poruku za koju se čini da ih šalje netko od članova obitelji i u kojoj kažu da im je hitno potreban novac te traže da im ga prebace putem mobilnog bankarstva ili broj kartice odnosno PIN.

Također, mogli bi poslati i poruku za koju bi korisnici Appleovih pametnih telefona mislili da dolazi od njihove banke te bi u njoj mogli postaviti link za lažne internetske stranice i obavijestiti ih da na tim stranicama moraju odmah upisati podatke s kartica te im isprazniti račune.

Ove je informacije na svom blogu otkrio haker Pod2g koji je od odgovornih u Appleu zatražio da riješe ovaj problem do izdavanja konačne verzije iOS6. Korisnicima iPhonea je poručio da do tada ne vjeruju SMS-ovima koje dobiju, već da one poruke u kojima se od njih traže neke važne informacije dobro provjere.

KOMENTARI