instant fap
NaslovnicaSanski Most

Prvi dan Ramazanskog bajrama

Prvi dan Ramazanskog bajrama

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice  u BiH, prvi dan Ramazanskog bajrama je u nedjelju, 19. augusta. Bajram je praznik radosti i sreće, praznik koji se kod muslimana u Bosni i Hercegovini i svijetu proslavlja u krugu obitelji, skromno i dostojanstveno.

U općini Sanski Most Bajram – namaz bit će klanjan u  6 sati i 40 minuta, u 30 obnovljenih i novoizgrađenih džamija. Centralna bajramska svečanost bit će u Hamzibegovoj džamiji, gdje će Bajram namaz imamiti i bajramsku hutbu održati glavni sanski imam Husein efendija Kovačević.
Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH, drugi dan Ramazanskog bajrama u našoj zemlji obilježava se i kao Dan šehida. To je dan sjećanja na sve one koji su svoje živote dali braneći svoju porodicu, čast, domovinu i vjeru. Kako su nas informisali iz Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, tog dana u 10.00 sati planirana je posjeta svim šehidskim mezarjima na području sanske općine gdje će građani i delegacije zajednički obići mezarja i proučiti Fatihu, Jasin i dovu.
Informativni portal ”inmedia.ba”  čestita svim muslimanima Ramazanski bajram uz želju da mubarek dane provedu u dobrom zdravlju, radosnom porodičnom okruženju, sreći i blagostanju.

KOMENTARI