instant fap
NaslovnicaSport

Džeko strijelac u porazu Cityja, PSG ubjedljiv protiv Dynama

Džeko strijelac u porazu Cityja, PSG ubjedljiv protiv Dynama

Liga prvaka odmah je u svojoj prvoj večeri nove sezone opravdala status najprestižnijeg i najboljeg klupskog fudbalskog takmičenja.

Posebno je oduševila utakmica između Real Madrida i Manchester Citya, a spektakularno je bilo drugo poluvrijeme u kojem je postignuto pet golova. Slavio je domaći sastav 3:2 nakon što je u dva navrata kreirao preokret.

Poveli su gosti golom bh. reprezentativca Edina Džeke u 69. minuti, koji je u igru ušao šest minuta ranije. Kraljevi su do poravnanja stigli u 76. minuti, a u strijelce se sjajnim golom upisao Marcelo. Ipak, radost domaćih nije dugo trajala, a pet minuta prije kraja susreta sve na stadionu utišao je Kolarov i tada je izgledalo da će gosti uzeti puni plijen u Madridu. Međutim, već u narednom napadu sve je na početak vratio Benzema, da bi sva tri boda Realu osigurao Ronaldo golom u 90. minuti.
Drugi meč grupe D odigrali su Borussia Dortmund i Ajax, a i u ovom susretu prvo poluvrijeme završeno je bez golova, uz daleko primjetniju dominaciju domaćeg tima. Više stvorenih šansi, bolja igra i pobjednički stav krasili su milionere, ali izostajala je realizacija. Nije se domaćinu dalo nikako da dođe do gola u meču koji je u svakom statističkom parametru išao u njihovu korist.

Ipak, zahvaljujući Lewandowskom, Nijemci su stigli do prve pobjede, nakon što je poljski reprezentativac pogodio tri minute prije kraja.

Zagrebački Dinamo ipak nije uspio da iznenadi Porto koji je s dva pogotka došao do prve pobjede u Maksimiru u historiji. U prvom poluvremenu igralo se dobro na obje strane, ali se na pogodak ipak čekalo do 41. minute. Rodriguez je prošao po lijevoj strani i poslao loptu u srce šesnaesterca. Kelava je loptu kratko odbio, a na nju je natrčao Lucho Gonzalez kome nije bilo teško da sa nekih pet metara zakuca loptu u mrežu.  U nastavku su domaći pokušavali da se vrate u igru, ali im igrači portugalske ekipe nisu to dopuštali, a svoju prednost su i udvostručili golom Defoura u 91. minuti.

Rezultati:

Milan – Anderlecht 0:0
Dinamo Zagreb – Porto 0:2
(Gonzalez 41, Defour 90)
Borussia D. – Ajax 1:0
(Lewandowski  87)
Malaga – Zenit 3:0
(Isco 3, 76, Saviola 13)
Montpellier – Arsenal 1:2
(Belhanda 9pen – Podolski 16, Gervinho 18)
Olympiakos – Schalke 1:2
(Abdoun 58 – Howedes 41, Huntelaar 59)
PSG – Dynamo Kiev 4:1
(Ibrahimović 19pen, Silva 29, Alex 32, Pastore 90 – Veloso 87)
Real Madrid – Manchester City 3:2
(Marcelo 76, Benzema 87, Ronaldo 90 – Džeko 69, Kolarov 85)

KOMENTARI