instant fap
NaslovnicaMagazin

Riješite se glavobolje bez tableta

Riješite se glavobolje bez tableta

Kada vas zaboli glava nemojte odmah posezati za tabletama, probajte se prvo na prirodan način riješiti boli.

 

Spas potražite u ledu

Mnogima ljudima u rješavanju glavobolja, i to posebno migrena, pomažu hladni oblozi. Umotajte malu vrećicu leda ili smrznutog povrća u suhi ručnik i stavite ga na čelo. Ostavite da djeluje do 15 minuta, a potom ga maknite na barem 15 minuta.

Ugrijte se

toplina može biti od velike pomoći, pogotovo ako su u pitanju glavobolje koje su nastale zbog napetih mišića. Stavite topli oblog na vrat i stražnji dio glave ili probajte s tuširanjem toplom vodom tako da mlaz usmjerite u područje vrata. Pripazite da voda ne bude prevruća.

Masaža

Dobra masaža može otjerati glavobolju. Vršcima prstiju si izmasirajte vrat, tjeme i ramena. Naime, napetost u ovim područjima može biti krivac za glavobolju.

Prespavajte

Nekad je najbolje prespavati glavobolju, pogotovo ako su u pitanju migrene. Legnite u mirnu i mračnu prostoriju. Ako ne možete zaspati probajte se barem odmoriti u miru.

Probajte tehnike opuštanja

Stres i anksioznost mogu pogoršati glavobolju, a tehnike opuštanja mogu pomoći da se smanji.

• Lezite u mračnu i mirnu sobu. Napnite mišiće na stopalima pa ih opustite, pa napravite isto sa mišićima potkoljenice i nastavite dalje s mišićima cijelog tijela.

• Sjednite u udobni položaj ili lezite, zatvorite oči i zamislite se u nekom lijepom okruženju, poput plaže na osami. Zamislite povjetarac na svojoj koži, mirise koji vas okružuju. Dok se prepuštate mašti dišite duboko i osjećajte svoj dah, piše galtime.com.

KOMENTARI