instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Kontejneri za odjeću pun pogodak: Ugroženim donirane tone garderobe!

Kontejneri za odjeću pun pogodak: Ugroženim donirane tone garderobe!

Hadžići: ”Do sada je prikupljeno nekoliko tona garderobe koja je donirana socijalno ugroženim porodicama, ali i institucijama koje zbrinjavaju djecu i odrasle”

U krugu Srednjoškolskog centra u Hadžićima prije nekoliko sedmica postavljeni su kontejneri u koje svi zainteresovani mogu odlagati odjeću koja se nakon toga prosljeđuje socijalno ugroženim.

 

Prema riječima Misima Gegića, direktora Srednjoškolskog centra, do sada je prikupljeno nekoliko tona garderobe koja je donirana socijalno ugroženim porodicama, ali i institucijama koje zbrinjavaju djecu i odrasle.

 

– Odziv je iznad svih naših očekivanja. U početku smo garderobu dijelili socijalno ugroženim porodicama iz Hadžića, zatim smo poslali odjeću Zavodu Pazarić. Pošto se svakog dana sve više ljudi uključivalo u našu akciju, u saradnji sa humanitarnim udruženjima počeli smo prosljeđivati odjeću širom Bosne i Hercegovine, u Zenicu, Goražde, Višegrad…, naglasio je Gegić.

 

Jedna od školskih prostorija preuređena je i u nju se odlaže garderoba koja se pronađe u kontejnerima.

 

– Često nađemo i pored kontejnera vreće sa odjećom jer naši sugrađani ostavljaju zaista mnogo stvari. Čak su nam slali i socijalno ugrožene sa biroa koji im se požale da nemaju šta obući i mi u tim slučajevima izlazimo u susret. Naši učenici učestvuju u ovom projektu i pomažu onima kojima je potrebna pomoć onoliko koliko mogu. Bilo bi dobro da se i ostali ugledaju na nas. Kada mi u ovako malom mjestu prikupljamo ovoliko odjeće, mogu zamisliti koliko bi to bilo u većim sredinama, istakao je Gegić.

KOMENTARI