instant fap
NaslovnicaMagazin

Adidas povlači tenisice zbog komentara na Fejsu

Adidas povlači tenisice zbog komentara na Fejsu

Tenisice ‘The JS Roundhouse Mid Handcuff’, novi model tvrtke Adidas, koje su kao dio njihove kolekcije za jesen/zimu na tržište trebale izaći u kolovozu, na policama dućana ipak se neće naći nakon što su ih prozvali uvredljivima i rasističkima.

Tenisice koje je za Adidas dizajnirao kontroverzni njujorški dizajner Jeremy Scott, imaju dodatak u obliku plastičnih lisičina koje se stavljaju na gležnjeve.

Nakon što ih je Adidas proteklog vikenda predstavio na svojoj Facebook stranici, pokrenuta je lavina pogrdnih komentara u kojima Adidas optužuju za ignoranciju, rasizam i uvrede. Iako su tenisice dobile preko 35 tisuća lajkova, među tri i pol tisuće komentara kriju se i pozitivni, ali i brojni ljutiti i neodobravajući komentari.

Dizajner Jeremy Scott, čiji su poklonici MadonnaKanye WestBeyoncé i Rihanna, nikada dosad nije bio optuživan za uvredljivi dizajn.

Adidas je poslao službeno priopćenje Yahoo Shineu u kojem se objašnjava da tenisice nisu ništa nego izvrstan i jedinstven prikaz mode, te da nemaju nikakve veze s ropstvom. ‘Jeremy Scott je poznat kao dizajner čiji je stil razigran i bezbrižan. Sve naznake da je to povezano s ropstvom su netočne.’

Ipak, malo kasnije ipak su se predomislili i poslali novo priopćenje. ‘Adidas je primio i dobre i loše komentare. Ispričavamo se ako su ljudi uvrijeđeni zbog našeg dizajna i povlačimo svoje planove da ih učinimo dostupnima na tržištu.