HomeVijestiBiH

Air Arabia od danas povezuje Šaržu i Sarajevo

Sarajevo za djecu sa autizmom

Kompanija Air Arabija je prvi i najveći niskobudžetni avioprevoznik na Bliskom istoku čija se centrala nalazi u Šarži, najvećem i trećem po popularnosti gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji je 15 kilometara udaljen od Dubaija.

Prisutnima se danas obratio Adel Abdullah Al Ali, direktor Air Arabije, koji je kazao da će avioprevoz ka glavnom gradu Bosne i Hercegovine početi sa četiri leta sedmično, a do jula će nastojati uspostaviti sistem svakodnevnih letova.

Armin Kajmaković, generalni menadžer Međunarodnog aerodroma Sarajevo, istaknuo je važnost uspostavljanja ove linije za cijelu BiH, posebno za razvijanje turizma. Ovaj potez će poboljšati i odnose između dvije zemlje te stvoriti priliku za otvaranje novih radnih mjesta.

Kompanija Air Arabija kontrolirat će cijenu leta, koja će na početku iznositi 50 dolara, dok će aerodrom Sarajevo uspostaviti cijenu taksi. Krajnja cijena može biti do 300 dolara, a zavisit će od ponude, potražnje i zainteresiranosti putnika na ovoj liniji.

Glavni aerodromi s kojih saobraća Air Arabia su Šarža u UAE, Aleksandrija u Egiptu, Kazablanka u Maroku te Aman u Jordanu. Kao prva i najveća niskobudžetna kompanija Air Arabia leti na više od 116 destinacija na Bliskom istoku, u Sjevernoj Africi, Aziji i Evropi.

U svojoj floti koriste letjelice Airbus A-320 sa 168 sjedišta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0