Akcija darivanja krvi povodom Dana državnosti

Homeinmedia danas

Akcija darivanja krvi povodom Dana državnosti

Direktorica škole kod Doboja kaznila učenicu jer za Dan državnosti nije došla u školu

U sklopu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH, pripadnici Treće policijske uprave su, u saradnji s općinskom organizacijom Crvenog križa, danas organizirali već tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Na odjelu za transfuziologiju Opće bolnice u Sanskom Mostu danas je veliki broj policajaca iz Sanskog Mosta i Ključa darovao najdragocjeniju tečnost. Zahvaljujući tome omogućit će se pružanje pomoći za veliki broj unesrećenih građana.

Inače, treba istaći kako pripadnici policije redovno sudjeluju u ovakvim i sličnim akcijama humanitarnog predznaka, a današnja je bila otvorena i za druge humaniste koji su željeli da daruju krv.

Prema riječima Hamze Alagića, sekretara Crvenog križa Općine Sanski Most, ovo je samo jedna u nizu akcija koju ova organizacija provodi u saradnji s pripadnicima policije.

Iz Crvenog križa Općine Sanski Most pozivaju i druge humaniste, ali i građane koji do sada nisu darovali krv, da se uključe u naredne akcije koja će ova humanitarna organizacija organizirati prema godišnjem planu rada, kako bi na ovakav način pomognu u spašavanju tuđih života.

Inače, treba istaći kako Crveni križ u Sanskom Mostu, uz podršku lokalnih vlasti implementira akciju koja je usmjerena na popularizaciju ovakvih humanitarnih aktivnosti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0