instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Ako se nešto ne promijeni morati ćemo pustiti pse na ulicu

Ako se nešto ne promijeni morati ćemo pustiti pse na ulicu

Žao nam je što ovo moramo napisati, ali… ne možemo dalje. U ovoj trenutnoj situaciji, našim privatnim financiranjem, i uz svu našu najbolju volju, jednostavno ne možemo vidjeti budućnost. Izgradnja Zemlje Sretnih pasa i plaćanje troškova brige za prosječno stotinu pasa starijih od pet godina – sve nas je to potpuno financijski iscrpilo. Ako se nešto uskoro ne promijeni, bojimo se da će se vrata Zemlje Sretnih pasa morati otvoriti i da nećemo imati drugog izbora nego pustiti pse natrag na ulicu.

Još jednom napominjemo da SRCEZAŠAPU nema podršku državnih institucija niti bilo kakvih fondacija za zaštitu životinja ili organizacija. Zemlja sretnih pasa koju smo izgradili financira se isključivo iz naših privatnih fondova. Povremene donacije naših prijatelja i simpatizera za troškove trčanja o kojima svaki mjesec prijavljujemo puno znače, ali to nije rješenje.

Pozivamo sve vas koji nas pratite da se uključite – ovo je jedini način da Zemlja sretnih pasa preživi!!! Vjerujemo da 10 ili 20 EUR koje biste uplatili na naš račun svaki mjesec ne bi budi velika žrtva i teret za tebe. No, ako je ta podrška rasprostranjena, budućnost ovog jedinstvenog skloništa (u regionu) za pse više neće biti u pitanju.

Naši osnovni mjesečni troškovi u prosjeku do 1,795 EUR koji uključuju:
? Hrana za pse: 800 EUR
? Plaće i doprinos dvojice zaposlenih na puno radno vrijeme: 810 EUR
? Režije: 90 EUR
? Knjigovodstvene usluge i bankarski troškovi: 95 EUR

Na ovaj iznos trebamo svaki mjesec dodati usluge veterinara, kupovinu lijekova i plaćanje radova na održavanju i nastavak izgradnje skloništa. A mi to radimo već pet godina.

Smatramo da ono što smo do sada učinili i postigli govori samo za sebe i da vaše povjerenje u nas nije u pitanju. Na vama je samo da napravite taj korak i postanete pravi prijatelji Zemlje sretnih pasa – one koja učestvuje u njenom finansiranju redovnim mjesečnim plaćanjima. A nakon toga pozovite prijatelje koji vole životinje da učine isto.

Mi i svi stanovnici Zemlje sretnih pasa nemamo izbora nego računati na vas ❤️!

Za uplate iz inostranstva:

1. UniCredit Bank d.d. Mostar; Kardinala A. Stepinca bb, 88000 Mostar; Bosnia and Herzegovina; S.W.I.F.T. UNCRBA22; Benificiary: Udruženje SRCE ZA ŠAPU; Husimovci 207, Sanski.Most, post code 79260; Bosnia and Herzegovina; Acc: 20026268101; IBAN: BA39 3385 4048 2876 0779

2. Paypal na mail: [email protected]

For payments from BiH: Udruženje Srce za šapu, Husimovci 207, Sanski Most; UniCredit banka, account: 3385402228757744

KOMENTARI