Aktuelna vlast nastavlja borbu protiv neposlušnih – prijava predsjednici Sindikata

Homeinmedia danas

Aktuelna vlast nastavlja borbu protiv neposlušnih – prijava predsjednici Sindikata

Generalni štrajk uposlenih u ustanovama osnovnog obrazovanju i odgoja u USK-a

Na jutros održanoj sjednici Vlade USK-a naređen je prekid trenutnog štrajka nezadovoljnih prosvjetnih radnika te je odlučeno da redovna nastava u svim osnovnim i srednjim školama Kantona počinje u ponedjeljak, 16. septembra.

Pozivajući se na Zakon o srednjem obrazovanju, gdje je članom 41. propisano trajanje školske godine od 1. septembra tekuće do 31. augusta naredne kalendarske godine, Vlada je zadužila resornog ministra Omerdića da pozove direktore škola na početak redovne nastave.

Nakon vijesti o privođenju građanina koji je napisao Facebook status protiv aktuelne vlasti, ne iznenađuje vijest da će Kabinet Premijera USK-a podnijeti prijavu i protiv Zehre Hadžić, predsjednice Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja, zbog neizvršenja sudske odluke o prekidu štrajka.

Podsjećamo, sindikati su odbili prijedlog Vlade da ispune neke od zahtjeva, ali taj prijedlog nije zadovoljio prosvjetne radnike koji su se jučer, pojedinačno, izjašnjavali te nastavili štrajk u većini škola u USK-u.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0