instant fap
NaslovnicaSport

Almir Kapić na Svjetskom profesionalnom prvenstvu u brazilskoj jiu-jitsi kreće po treće zlato

Almir Kapić na Svjetskom profesionalnom prvenstvu u brazilskoj jiu-jitsi kreće po treće zlato

Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene danas putuje na Svjetsko profesionalno prvenstvo u brazilskoj jiu-jitsi koje će biti održano u Abu Dhabiju.

Kapić je ovo prestižno takmičenje osvajao 2016. i 2018. godine i naš je najuspješniji borac u ovom sportu.

Svjetsko profesionalno prvenstvo u jiu-jitsi u Abu Dhabiju je brazilsko natjecanje u jiu-jitsi koje se održava u teniskom kompleksu Zayed Sports City u Abu Dhabiju, a naš šampion nada se osvajanju jedne od medalja.

“U glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata putujem dvije sedmice ranije da bih obavio dodatne pripreme za takmičenje koje se održava od 17. do 19. novembra. Riječ je o Svjetskom profesionalnom takmičenju na kojem učestvuje nekoliko hiljada boraca iz cijelog svijeta. Naporno sam radio proteklih mjeseci i pokušat ću da Bosnu i Hercegovinu predstavim u što boljem svjetlu. Dat ću sve od sebe da budem na pobjedničkom postolju”, kaže Almir Kapić.

Svjetsko profesionalno prvenstvo u jiu-jitsi u Abu Dhabiju podržava njegovo visočanstvo princ prijestolonasljednik UAE Šeik Mohamed Bin Zayed Al Nahyan.

Prvi turnir 2009. imao je novčani fond od 111.000 dolara, koji se povećavao godinama, tako da je ovo turnir sa najvećim fondom nagrade u historiji brazilske jiu-jitse.

KOMENTARI