instant fap
Naslovnicainmedia danas

Aplauzi za glumačku ekipu na premijeri filma “Amanet” u Sarajevu

Aplauzi za glumačku ekipu na premijeri filma “Amanet” u Sarajevu

U sarajevskom Cineplexxu sinoć je održana premijera bosanskohercegovačka premijera filma “Amanet”, a glumačka postava dobila je velike aplauze na naklonu publici.

Na sinoć održanoj premijeri sale Cineplexxa bile su ispunjene, a glumačka postava koja se poklonila publici po završetku projekcije nagrađena je velikim aplauzom kao zahvalu za više od 90 minuta kvalitetnog bh. filma koji, kako su kazali, ima dušu.

Glumačka ekipa, ali i ekipa iza kamere filma, s ponosom su sinoć kazali da su napravili film koji ne govori o teškim temama, već o ljubavi, tradiciji, prijateljstvu, a sve to protkano smijehom koji prati radnju od početka do kraja.

Međutim, najveće oličenje ovog filma je to da je ovo 100-postotni bosanskohercegovački film, odnosno, da nijedna klapa nije snimljena van BiH, ali ni poslana van BiH na korekciju ili postprodukciju, kazao je to medijima montažer Nevres Softić.

Scenarista i redatelj Mirza Begović je kazao da je ovo ispunjenje njegovog dječačkog sna te da je nakon svega sretan zbog prijateljstava i saradnje s ekipom koja je imala razumijevanja i ušla u ovaj projekt gdje su radili za ne tako velike honorare s obzirom da film nije imao unaprijed određenu i osiguranu finansijsku konstrukciju.

Nakon premijere u Sarajevu, slijede premijere u Zavidovićima, Zenici, Kaknju i Busovači, s obzirom da je glumačka postava iz navedenih gradova, a zatim će distributer filma Una film od 3. novembra film distribuirati i u kina širom BiH kao što su: Blitz CineStar Mostar, Blitz CineStar Tuzla, Blitz CineStar Bihać, Blitz CineStar Zenica, Blitz CineStar Banja Luka, Blitz CineStar Sarajevo, Blitz CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic, Kino Theatre Busovača, Dom kulture Maglaj, Kino Novi Grad Sarajevo, Kulturni centar Gradiška, Kino Borak Široki Brijeg, Centar za kulturu Zavidovići i Dom kulture Kakanj.

Od 10. novembra igrani film “Amanet” publika će imati priliku gledati i u Kinu Kozara Prijedor i Domu omladine Zvornik.

Film je producirala produkcijska kuća Hudhud pro sa Nevresom Softićem i Ajdinom Hasanićem u koprodukciji sa AmfiTeatrom Busovača i Preporodom Busovača, a osim Mirze Begovića kao scenariste i reditelja, fotografiju i montažu na filmu je radio Nevres Softić, koscenarista na filmu je Nijaz Begović, dok originalnu muziku za film potpisuju Ahmet Šabić i Eldin Huseinbegović. Kamera i dron operater na filmu je Ajdin Hasanić, a isti je sniman u selu Podstijena u Busovači.

KOMENTARI