instant fap

Appleov iPhone 6S star šest godina dobija iOS 15

Appleov iPhone 6S star šest godina dobija iOS 15

Appleov iPhone 6S puni šest godina u septembru, što je vječnost za mobitele, ali za one koji ga još uvijek koriste, stigla je dobra vijest.

Kada Apple plasira svoj iOS 15 ove jeseni, on će biti dostupan i za iPhone 6S, kao i za iPhone 6S Plus, prvu generaciju iPhonea SE, uređaje koji su “fabrički” dolazili sa iOS-om 9.

Podsjetimo, iPhone 5S je bio star pet godina kada je dobio posljenji update iOS-a, odnosno iOS 12, ali je ostao bez iOS-a 13.

Kada je riječ o Androidu, Samsung je napravio korake ka poboljšanju dugovječnosti svojih uređaja te je osigurao četverogodišnju sigurnosnu podršku za neke od svojih mobitela. Ipak, šest godina podrške stavlja iPhone 6S u drugačiju ligu.

Međutim, treba imati na umu da mnoge nove funkcije neće biti kompatibilne s A9 Bionic procesorom koji pokreće iPhone 6S. Visual Lookup, Live Text u slučaju fotografija, portrait mod u FaceTimeu, nove mogućnosti aplikacije Maps i druge neće biti dostupne za model 6S, jer zahtijevaju uređaj s A12 Bionic procesorom koji imaju modeli XS, XR i noviji.

Također, moguće je i da će noviji softver usporiti stariji mobitel koji pokreće zastarjeli i sporiji procesor, ali to ne mora biti slučaj. Značajnog utjecaja na performanse modela 6S nije imao iOS 14.

Ono što bi moglo predstavljati problem jeste trajanje baterije. Widgete i slično je teže koristiti na 4,7-inčnom ekranu u poređenju s današnjim standardnim 6-inčnim i većim panelima. Stoga se može zaključiti da će biti određenih poteškoća s kompatibilnosti.

KOMENTARI