Asfaltiran put prema Vršu

Homeinmedia danas

Asfaltiran put prema Vršu

Asim Kamber: „Laži, laži, laži me, ti to radiš najbolje“

Općina Sanski Most u saradnji sa mještanima sela Vrše nastavlja s realizacijom projekata koji imaju za cilj uređenje putne infrastrukture i stvaranje boljih životnih uslova na ovom području.

Posljednji projekt koji je juče realiziran odnosi se na presvlačenje jedne dionice lokalnog puta koji vodi prema ovom mjestu. Zahvaljujući novom projektu, koji je realizovan zahvaljujući zajedničkoj saradnji općine Sanski Most i mještana Vrša, juče je završeno asfaltiranje dionice lokalnog puta u dužini od 1300 metara.

Vrijednost radova, koji su podrazumijevali presvlačenje postojećeg puta novim slojem asfalta, iznosili su 100. 000 maraka. Projekt je finansiran zajedničkim sredsvima općine i mještana, s tim da je općina osigurala 80 % sredstava, a ostatak od 20 % obezbijedili su mještani. Implementator projekta je Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a radi se o infrastrukturnom projektu koji se nalazi u ovogodišnjem planu investicija ove javne ustanove.

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović je istakao značaj ovog projekta za mještane Vrša, kao i za sve stanovnike općine Sanski Most ali i šire, obzirom da se radi o saobraćajnici kojom se dolazi do poznatog izletišta koji je smješten u ovom mjestu, i koji je u zadnje vrijeme veoma posjećen.

Vijećnik u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća i mještanin Vrša, Admir Velić, zahvalio je svima koji su podržali ovaj projekat, a posebno svojim komšijama koji su finansijski pomogli asfaltiranje puta, kao i svojim kolegama u Općinskom vijeću, koji su kroz izglasavanje općinskih odluka podržali realizaciju ovog projekta.

Na području selu Vrše u značajnoj mjeri je poboljšana putna infrastruktura, obzirom da je u posljednjih nekoliko godina rekonstruisano i asfaltirano nekoliko kilometara lokalnih puteva, a isto tako izgrađen je i jedan most koji vodi prema ovom mjestu . Radovi su bili podijeljeni u nekoliko faza, a posljednjim radovima okončana je pretposljednja faza. U posljednjoj fazi u narednom periodu planira se nastavak asfaltiranja ovog puta, kako bi se kompletna dionica spojila sa regionalnom cestom R 405.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0