instant fap
Naslovnicainmedia danas

Asocijacija mladih OO SDA Sanski Most izabrala novo rukovodstvo

Asocijacija mladih OO SDA Sanski Most izabrala novo rukovodstvo

Nakon intoniranja državne i himne SDA, sjednicu Skupštine je otvorio Predsjednik OO SDA Sanski Most Mensur Seferović, te je prisutnim delegatima i gostima uputio dobrodošlicu, kao i zahvalu za saradnju u prethodnom periodu. Predsjednica Izborne komisije Edisa Hodžić je prezentovala Izvještaj Izborne komisije o provedenim izborima u AM SDA Sanski Most u kojem su navedene sve aktivnosti koje su poduzete u vezi pripreme i provođenja izbora. 

Delegati su nakon upoznavanja sa pravilima i procedurama pristupili radnom dijelu Skupštine. Nakon uvodnih obraćanja, delegati Skupštine izabrali su novo rukovodstvu. Za Predsjednika AM SDA Sanski Most, izabran je Armin Islamović, za Potpredsjednike su izabrani Haris Halkić i Emina Velić – Kljunić. 

Nakon obavljenih izbora prisutnima se obratio predsjednik Ismalović koji je uz zahvalu na ukazanom povjerenju poručio prisutnima da će nastojati opravdati njihovo povjerenje. „Prije svega hvala vam na podršci koju ste mi ukazali večeras, čast mi je prihvatiti ovu funkciju i odgovornost koju ona nosi. Koliko će biti uspješna AM u narednom periodu i koliko ću ja biti uspješan Predsjednik ovisi od svih nas. Vas sve smatram svojim prijateljima ali od večeras i svojim saradnicima za bolju budućnost svih nas. Zbog toga vas pozivam da se borimo, radimo, napredujemo i na taj način budemo pozitivan primjer za bolje sutra svih nas.“ 

Izvršni odbor AM SDA Sanski Most broji 11 članova od kojih se 4 člana IO AM SDA bira po automatizmu i to predsjednik AM SDA, dva potpredsjednika AM SDA i sekretar.

Prisutni delegati su birali preostalih 8 članova Izvršnog odbora adekvatno raspoređeni po Mjesnim ograncima.

KOMENTARI