instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Počela izgradnja kružnog toka na Bulevaru 7. korpusa

Počela izgradnja kružnog toka na Bulevaru 7. korpusa

Počeli su radovi na izgradnji kružnog toka na Bulevaru 7. korpusa. Ovo je nastavak započetih radova kojim je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice koja prolazi ovim dijelom grada, i na kojoj su u proteklom periodu urađeni značajni infrastrukturni zahvati.

Izgradnja kružnog toka sprovodi se u okviru nastavka radova na rekonstrukciji saobraćajnice koja prolazi Bulevarom 7. korpusa, a kojima je predviđeno da se na mjestu postojeće raskrsnice izgradi kružni tok, koji će u velikoj mjeri dodatno regulisati i olakšati promet vozila, a stvoriće se i mnogo bolji uslovi za odvijanje saobraćaja i bezbjednost vozača i pješaka.

Inače, radi se o jednoj od frekventnijih raskrsnica u gradu, koja je spojena sa naseljem 17. Viteške krajiške brigade i naseljem Alagića polje, te će novi kružni tok svakako poboljšati funkcionisanje saobraćaja, i pružiti dodatnu sigurnost za sve učesnike u saobraćaju.Pored izgradnje kružnog toka, radovima je predviđeno i uređenje trotoarskih površina, postavljanje nove LED rasvjete, ali i nastavak asfaltiranja za dodatnih 100 metara.

Cjelokupni projekt implementira Direkcija za ceste Unsko-sanskog kantona, ukupna vrijednost investicije iznosi 450. 000 konvertibilnih maraka, a radovi su podijeljeni u dvije faze.

Prva faza, koja je završena, podrazumijevala je sanaciju postojeće ceste u dužini od 600 metara od kružnog toka kod Pobriježja, uključujući izgradnju trotoara i sistema za odvodnju oborinskih voda, dok je drugom fazom, koja je u toku, predviđen nastavak započetih radova na pomenutoj dionici, uključujući izgradnju i kružnog toka.

KOMENTARI