instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Assad se obratio novizabranom parlamentu Sirije

Assad se obratio novizabranom parlamentu Sirije

Predsjednik Sirije Bashar al-Assad obratio se na prvoj sjednici novoizabranog parlamenta te zemlje i kazao kako su njegov režim i on sam suprotstavljeni „stvarnom ratu i planu uništenja“ za koje je okrivio strane sile. U obraćanju, koje je prenosila državna televizija Sirije, Assad je kazao da svi poginuli, bili civili ili vojnici, zaslužuju poštovanje  i da njihova krv neće biti uzaludna.

Ističući da teroristi sprečavaju reformske procese u Siriji i izazivaju krizu, Assad je kazao da se njegov režim neće nikome svetiti i da je oružje jedini način da se zaustave teroristi, a ne politika.
Napominjući da je probao sva politička rješenja, Assad je kazao da stvarni rat u Siriji “vode strane sile” i da rješenje situacije nije moguće političkim sredstvima.

Assad je ustvrdio kako “teror nema dodira sa dijalogom i reformama”.

„Mi smo od prvog dana krize znali da ne postoji političko rješenje. Nova vlada će biti formirana veoma brzo. Da bismo oporavili svoju zemlju, mi se moramo suprotstaviti i boriti protiv terorizma. Nacionalna sigurnost Sirije je ugrožena. Nećemo oprostiti nikome ko je takne“, kazao je Assad.

U obraćanju parlamentu Sirije, predsjednik Assad je, uz ostalo, kazao i da je omladina Sirije „plaćena i zavedena“.

(Anadolija)