instant fap
NaslovnicaMagazin

Audi pripremio R8 V10 Plus Competition: Manje kilograma, više prijanjanja

Audi pripremio R8 V10 Plus Competition: Manje kilograma, više prijanjanja

U Audiju su za osnovicu brojčano ograničenog izdanja Competition iskoristili Coupe verziju modela R8 V10 Plus, a u odjelu Audi Sport pobrinuli su se oko elemenata koji su inače brz automobil učinili neznatno sporijim u smislu maksimalne brzine, ali znatno upravljivijim, što će se posebno svidjeti kupcima koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi na kružnim stazama.

Svi ponuđeni primjerci obojeni su bojom koju u Audiju nazivaju po japanskoj stazi Suzuka, a pored novih karbonskih karoserijskih komponenti koje su zadužene za maksimalno prijanjanje pri velikim brzinama u odjelu Audi Sport pobrinuli su se za temeljitu “dijetu“ nakon koje je R8 Competition znatno lakši u odnosu na model iz kojeg je nastao. Samo na 20-inčnim felgama koje su “posuđene“ s modela R8 GT4 automobil je izgubio 12 kilograma.

Nije bilo potrebe da se dodatno povećava potencijal 5,2-litarskog V10 motora koji raspolaže sa 610 konjskih snaga i 560 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je u ovom slučaju dovoljno za 315 km/h.

Bez obzira na jasnu fokusiranost prema performansama na stazi, čemu doprinosi i višestruko podesiv ovjes i kapacitetnije kočnice, R8 Competition i dalje je izvrsno opremljen automobil (zaključno s vrhunskim audio-sistemom Bang&Olufsen i 13 zvučnika) čija je putnička kabina obložena kombinacijom kože, alkantare i karbona.

Cijena u koju je uračunat i ekskluzivitet paketa: 237.350 dolara.

KOMENTARI