instant fap

AzRaH: Novi Spot „Nije Sve Do Mene“

AzRaH: Novi Spot „Nije Sve Do Mene“

Nakon pjesama kao sto su “Prevari me”, “Voda” ili “Kad zlato posivi”, Azra Halilović objavila je putem društvenih mreža svoj novi spot za pjesmu “Nije sve do mene”.

Spot je sniman na nekoliko lokacija u Beču, između ostalog u fitness centru i napuštenoj staroj fabrici za beton. Režiju potpisuje Binsar Paidzan, koji je urednik na Bečkoj televiziji OKTO TV. Najslađi elementi spota prikazuju i privatni, arhivski amaterski snimci Azre, na kojima se nalazi i Azrin nastup na najvećem festivalu u Austriji “Wiener Donauinselfest”, gdje je učestvovala zajedno sa najpoznatijim beatboxerom u Austriji, Fii. Pored statičnih scena, prikazuju se i utisci sa festivala, te gledaoci mogu vidjeti dobro raspoloženu Azru u interakciji sa mnogim posjetiocima i gostima festivala.
“Volim da izvučem uvijek nesto novo iz mog rada, pa tako i sa video zapisima. Pošto je pjesma energična, vedra i slušljiva htjela sam da ta atmosfera pređe i u video zapis. Spot je mali dokumentarac mog života. Prikazuje moj intuziazam, vedrost, pozitivnu energiju prema životu i ljudima. Drago mi je da nam je to zajedno sa režiserom Binsarom uspijelo! Podgotovo u pojedinim scenama, moji bliži prijatelji, koji studiraju muziku u Beču, pomogli su mi oko organizacije, pa su neki od njih sudjelovali isto kao statisti. Riječ je o jazz-bubnjaru Jasminu Sultaniću, gitaristima Nikoli Mišković i Edisu Duhan, basisisti Aleksandru Pop, te klavijaturisti Anesu Drobiću. Lijepo je pogledati profesionalni video zapis, sa lijepim slikama. Ali isto tako mislim da je cijela pjesma dosla još bolje do izražaja, kad smo dodali i amaterske snimke, koji ne prikazuju potpuno perfektne kadrove. Čak ima i scena gdje sam samu sebe snimala. Mislim da smo se svi zasitili perfektnošću.

Društvo traži da smo perfektni, u svakom pogledu pod koncem. Iskreno, dosta mi je toga. Imala sam želju da pokažem sebe i samim tim prenesem vedriju atmosferu, kako bi se svi nakon gledanja osjećali dobro i opušteno.” Rekla je Azra. Pored video zapisa, posebno sam zahvalna Dadi Oreshkoviću, koji je bio zadužan za aranžman pjesme, te grupi Mindfields, koja se sastoji od članova Dado Oreshković, Vasif Tadzić, Zoran Dasek i Mersed Kuloglija. Oni su uložili sav svoj trud u ovaj projekat, te je svaki od njih doprinjeo nešto svoje ovoj pjesmi. “Singl “Nije Sve Do Mene” je moj kantautorski rad, koju sam izdala za američku diskografsku kuću CD Baby, koja distribuira digitalni audio content svim poznatim muzičkim online-kanalima poput iTunes, Amazon, Spotify,Deezer itd. Tako sam približila svoj material ne samo publici naših država, nego cijelom svijetu. ”

Azra Halilović promijenila je i svoje umjetničko ime sa novim nazivom i novim početkom njenog rada. U buduće posvetit će se isključivo samo njenim kantautorskim pjesmama te je sebi dala skraćenicu novog umjetničkog imena – “AzRaH”!

“Sve ove pjesme i moja karijera su bili jedan proces, koji je prethodno nastao iz želje da se bavim pjevanjem, bez ikakvog konkretnog cilja ili plana. Zahvalna sam tome, sto sam imala mogućnosti da se bavim onim sto najviše volim i najbolje znam. Dosta sam i slušala na ljude i njihove savijete, često čak i na moju štetu. Ali to je i dobro, jer od svake greške se izvuku pouke i nova životna saznanja. Jako puno vjerujem u svoje pjesme, koje potiču iz mog srca, često iz mog ličnog života ili iskustva. Zato sam odlučila da od sad pa na dalje snimam samo svoje kantautorske pjesme. Mislim da publika koja sluša ovu vrstu muzike, tu razliku itekako osjeti, te ja na taj način mogu i doživjeti pjesmu 100% .”

[print_gllr id=39142]

KOMENTARI